Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

2. augustā plkst. 10.00-18.00 Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā, 725. auditorijā notiks pirmais Latvijas analītiskās filosofijas forums. Forumā pulcēsies filosofi, kas saista sevi ar analītisko tradīciju, lieto vai izvērtē analītiskās filosofijas metodes un instrumentus. Analītiskos filosofus vieno tiekšanās pēc skaidrības, precizitātes un pamatotības spriedumos, vēlme konstruktīvi diskutēt un kritiski izvērtēt jebkuru filosofisku pozīciju vai jautājumu. Foruma darba valoda būs latviešu.

Forumā piedalīsies:

  • Artūrs Logins (Lavalas Universitāte, Kvebeka) ar priekšlasījumu par normatīvo konfliktu pētījumos un uzskatu veidošanā.
  • Toms Stepiņš (LU Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF)) runās par eksperimentālās filozofijas izaicinājumu domu eksperimenta metodoloģijai analītiskajā filosofijā.
  • Reinis Vilciņš (LU Filozofijas un socioloģijas institūts (FSI)) lasīs referātu par valodas lietojuma salīdzinājumu ar šahu lingvistiskajā filosofijā.
  • Tomass Stepiņš (LU FSI) pievērsīsies apgalvošanas jēdziena iespējamajai ekvivokācijai Frēges-Gīča problēmas kontekstā.
  • Emīls Zavelis (Minhenes Ludviga Maksimiliāna universitāte) runās par matemātisku objektu eksistenci Frēges un Hilberta ķildā.
  • Forumu noslēgs Līva Rotkale (LU VFF) ar referētu par daļu cirkularitāti Kita Faina sociālo objektu teorijā. 

Apmeklētāju skaits ir ierobežots. Interesentiem, kuri vēlas piedalīties forumā, lūgums pieteikties, rakstot uz e-pastu: liva.rotkale@lu.lv

Vairāk informācijas: 

Līva Rotkale 
liva.rotkale@lu.lv  

Dalīties

Saistītais saturs

Filozofijas un socioloģijas institūtā diskutēs par revīziju pašizpratnei un valstsgribai 
31.03.2024.

Filozofijas un socioloģijas institūtā diskutēs par revīziju pašizpratnei un valstsgribai