LU studenti

Novērtējot skolas ieguldījumu jauno studentu sagatavošanā un sakot paldies par ieguldīto darbu, Latvijas Universitāte (LU) sešām Latvijas skolām pasniedz īpašus cildinājuma rakstus. Tos saņems skolas piecos reģionos un atsevišķi Rīgā, jo no šīm skolām 2022. / 2023. studiju gadā LU iestājies lielākais studentu skaits, procentuāli rēķinot pret skolas absolventu skaitu.

Katru studiju gadu uzsākot, kuplajai LU studentu saimei, kas mērāma tūkstošos, pievienojas jauni studenti – vidusskolu un ģimnāziju absolventi – no visiem Latvijas novadiem. Kopējais LU studentu skaits pašlaik ir vairāk nekā 15 000. LU novērtē un ir pateicīga ikvienai skolai, kas sagatavo un motivē savus audzēkņus tālākām studijām Universitātē.

Šogad LU, sakot paldies katrai skolai un ikvienam skolotājam, ar Cildinājuma rakstiem atzīmē tās skolas, no kurām konkrētā reģionā uzņemts lielākais studējošo skaits, procentuāli rēķinot pret skolas absolventu skaitu. Cildinājuma rakstus saņem: Kurzemes reģionā – Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, Latgales reģionā – Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Zemgales reģionā – Andreja Upīša Skrīveru vidusskola, Vidzemes reģionā – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Rīgas reģionā – Babītes vidusskola, Rīgā – Rīgas 96. vidusskola.

“Ik gadu arvien vairāk novērtējam skolotāju neatlaidīgo darbu un ieliktās pūles, pasniedzot plašu mācību programmu klāstu. Skolotāju profesija ir ļoti grūts un atbildīgs darbs, taču šī darba rezultātā mēs, Universitāte, ar pagodinājumu varam uzņemt studentu rindās zinošus un apzinīgus jauniešus. Pateicamies visiem vidusskolu un ģimnāziju skolotājiem, kas ik dienu ir strādājuši, lai sagatavotu jaunos censoņus lielajam solim pretī studijām un, iespējams, mudinājuši uzsākt studijas tieši LU. Ar lielu prieku sagaidām viņus mūsu Universitātes telpās ne tikai šogad, bet arī turpmākajos gados!” saka LU rektors profesors Indriķis Muižnieks.

Rīgas 96. vidusskolas 2022. gada absolvente Margarita Ivanova atklāj: “Izvēlējos tieši LU biznesa vadības studiju programmu, jo universitāte ir viena no vecākajām augstskolām Latvijā ar senu vēsturi un talantīgiem absolventiem, kas gūst atzinību visā pasaulē.”

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 2022. gada absolvents Kristaps Āboliņš atzīst, ka  ir patīkami pārsteigts, ka no viņa skolas visvairāk absolventi ir iestājušies tieši LU. “Šobrīd studēju LU Juridiskajā fakultātē bakalaura studiju programmā “Tiesību zinātne” kopā ar vairākiem skolas biedriem, ir izdevies sastapt arī citus skolas biedrus. Tas vienmēr ir lielisks brīdis, jo ir iespējams pārrunāt, kā sokas, un nedaudz pakavēties atmiņās,” saka LU students.  

Savukārt Babītes vidusskolas 2022. gada absolvente Adelīna Bērstele saka, ka izvēlējusies tieši LU, jo bija dzirdējusi labas atsauksmes un “izvēlētais virziens pavērs man plašas iespējas nākotnē”. Šā gada absolventiem un topošajiem studentiem viņa novēl censties atrast pareizo ceļu, kur tālāk doties studēt. “Pats galvenais, nepadoties pie pirmajām grūtībām, jo tālākais ceļš būs interesants un izaicinošs,” tā A. Bērstele.

Jau pavisam drīz sāksies 2023. gada jauno studentu uzņemšana Latvijas Universitātē. Gaidīsim ikvienu studētgribošu un apņēmīgu vidusskolas absolventu no visiem Latvijas reģioniem, lai kopīgi sasniegtu jaunas virsotnes. Uz tikšanos Latvijas Universitātes auditorijās!  

Dalīties

Saistītais saturs

LU tavā skolā: atklāj pat, kas atrodas zem skolas kilometra dziļumā!
08.05.2023.

LU tavā skolā: atklāj pat, kas atrodas zem skolas kilometra dziļumā!

LU sveic Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu valsts konferences dalībniekus
03.04.2023.

LU sveic Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu valsts konferences dalībniekus

Pavasaris – skolēnu zinātniski pētniecisko darbu ražas laiks
30.03.2023.

Pavasaris – skolēnu zinātniski pētniecisko darbu ražas laiks