LU vizīte Talsu 2. vidusskolā.

Latvijas Universitātes (LU) dažādu zinātņu nozaru pārstāvji maija sākumā viesojās Talsu 2. vidusskolā, lai vidusskolēnus iepazīstinātu ar iespējām dabaszinātņu un humanitāro zinātņu jomā LU, kā arī studijās ieinteresētājiem skolēniem paskaidrotu, kā vispār darbojas augstākās izglītības līmeņi un kā studenta dzīve atšķirsies no skolēnu ikdienas.

Izglītības pasākumā piedalījās ap 300 Talsu 2. vidusskolas 10.–12. klašu skolēni. Vairāk nekā 200 interesējās par LU studiju piedāvājumu.

"Ar skolēniem ieskatījāmies arī Zemes dzīles – par to, kas atrodas zem skolas pat kilometra dziļumā,” atskatu uz pasākumu sniedz LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Ģeoloģijas nodaļas laborants, dabaszinātņu doktora studiju programmas students Matīss Brants.

Par studiju iespējām Fizikas, matemātikas un optometrijas zinātnēs, kā arī ar STEM izglītības nozīmību nākotnē skolēnus iepazīstināja Māra Šmite, Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Teorētiskās fizikas katedras zinātniskā asistente.  Savukārt par humanitāro zinātņu nepārvērtējamo nozīmi sabiedrības dzīvē atklāja Humanitāro zinātņu fakultātes Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļas lektore Ieva Spolīte-Jansone, iepazīstinot skolēnus ar to, cik aizraujoši un interesanti ir padziļināti mācīties savu valodu un kā var "aizceļot uz pilnīgi citu planētu", mācoties tādas valodas, kur burtu vietā ir "zīmes ar stāstiņu".

Skolēni interesējās arī par iespēju jau skolas laikā apgūt padziļināti kādu zinātnes nozari, – arī tādu iespēju piedāvā LU – jauno zinātnieku skolās.

LU pārstāvji labprāt dalījās ar informāciju par mūsdienīgo studiju vidi LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, kā arī par topošo Rakstu māju, kur mājvieta būs humanitāro un sociālo zinātņu virzienu studijām, un atbildēja uz citiem skolēnu jautājumiem. Vēl radoši atklāja savas profesijas nozīmi arī nākotnē, – M. Brants stāsta: “Noskaidrojām, ka ģeologi ir un būs nepieciešami pie jebkuras ēkas būvniecības tepat Latvijā un noteikti būs jau kā vieni no pirmajiem cilvēkiem uz Marsa."

Tātad, ja vēlies, lai nākotne būtu arī tavās rokās, – nāc studēt uz LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Sešas skolas Latvijā saņem Latvijas Universitātes cildinājuma rakstus
06.06.2023.

Sešas skolas Latvijā saņem Latvijas Universitātes cildinājuma rakstus