Aicinot visu Latvijas Universitātes (LU) saimi savos mājokļos samazināt apgaismojumu, Latvijas Universitāte iesaistīsies starptautiskajā vides akcijā “Zemes stunda” un sestdien, 25. martā, plkst. 20.30 uz stundu izslēgs fasāžu apgaismojumu un multimediju ekrānus LU ēkās.

“Aicinām studentus, mācībspēkus un administrācijas darbiniekus iesaistīties akcijā un savos mājokļos samazināt apgaismojumu ne tikai akcijas laikā, bet arī  izvērtēt iespējamo paradumu maiņu ikdienā, pārdomājot līdzšinējos energoresursu patēriņa ieradumus,” aicina LU Ekopadomes priekšsēdētājs Renārs Kairis.

Zemes stunda ir vērienīgākā vides akcija pasaulē,  kuras laikā ikviens ir aicināts veltīt vienu stundu Zemei un apliecināt savu apņemšanos saudzēt planētu un tās dabas daudzveidību, lai līdz 2030. gadam dabas stāvoklis Latvijā un pasaulē būtu labāks, nekā tas ir šobrīd. Zemes stundas aicinājums izskan brīdī pēc COP15 vienošanās Monreālā, kurā valstis visā pasaulē apņēmās līdz 2030. gadam apturēt bioloģiskās daudzveidības samazināšanos.

Kā norāda Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis: “Dabas atjaunošana ir svarīgs uzdevums nākamajiem gadiem, jo atrodamies pagrieziena punktā, kad varam mainīt trajektoriju, kurā virzāmies. Eiropā ir jāpieņem Dabas atjaunošanas likumu, kas paredz saudzēt mežus, pļavas, mitrzemes, jūras teritorijas un upes. Panākot šāda likuma ieviešanu Eiropā, mums arī nacionālā līmenī būs jāsaprot, kā mēs sasniegsim šos mērķus.”

Akcija ik gadu apvieno miljoniem cilvēku, uzņēmumu un organizāciju no vairāk nekā 190 valstīm un teritorijām, ir rets vienotības brīdis, kas apvieno visu pasauli, pievēršot  uzmanību arvien pieaugošajiem klimata pārmaiņu draudiem un neatgriezeniskajai dabas izzušanai.

Izslēdzot gaismu uz vienu stundu, ikviens var simboliski apliecināt savu solidaritāti ar miljoniem cilvēku visā pasaulē un apņemties kopīgi veidot planētas nākotni.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri
13.03.2023.

Latvijas Universitātes ēkās papildus izvietoti 45 atkritumu šķirošanas konteineri

Akcijā aicina nodot pārstrādei nolietoto mazo sadzīves elektrotehniku
21.09.2021.

Akcijā aicina nodot pārstrādei nolietoto mazo sadzīves elektrotehniku

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti
01.09.2020.

Uzstādīti desmit jauni atkritumu šķirošanas punkti