Studiju festivāla L'Universs programma

FESTIVĀLA PROGRAMMA

Studiju festivālā skolēniem “L’Universs” Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā galvenā skatuve būs veltīta izcilībai – ar padomiem un pieredzes stāstiem uz skatuves kāps LU mācībspēki, absolventi un sadarbības partneri. Humora dzirksti izcilībai piešķirs improvizatori, kustēties un dejot līdzi aicinās karsējmeitenes un folkloras kopa “Dandari”.  

“L’Universs” lielā skatuve “Telpa izcilībai” festivāla apmeklētajiem piedāvās LU fakultāšu ekspertu diskusijas par to, kas katru nozari sagaida nākotnē, ko darba tirgus piedāvās tiem, kas tikai sāk domāt par studijām, kādēļ svarīgi izvēlēties studēt ne tikai, “kas ir modē”, bet arī jomas, bez kurām ikdienas dzīve nav iedomājama visos laikos.  

Piektdien, 3. martā, diskusijā “Humanitārajām zinātnēm būs būt!” Vēstures un filozofijas fakultātes, Teoloģijas fakultātes un Humanitāro zinātņu fakultātes eksperti pierādīs un parādīs, ka bez šo zinātņu pārstāvjiem sabiedrības pastāvēšana nav iespējama. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes un Sociālo zinātņu fakultātes eksperti zinās stāstīt, kādēļ mākslīgais intelekts nekad nespēs pilnībā aizstāt cilvēkus šajā nozarē, bet dabas un medicīnas zinātņu fakultāšu eksperti atklās piecus galvenos iemeslus, kādēļ studēt dabas zinātnes – bioloģiju, ķīmiju, fiziku, matemātiku, medicīnu, datoriku u.c.  

Papildu fakultāšu ekspertiem uz lielās skatuves būs redzami un dzirdami arī vairāki LU absolventi, kuri atklās LU diploma galvenās vērtības, stāstīs iedvesmas stāstus par savām studiju un darba gaitām, mudinot jauniešus iegūt augstāko izglītību tieši LU. Savukārt uzņēmuma CV online personāla vadības eksperts stāstīs par tendencēm darba tirgū un ko tad mums sola nākotne – kuras profesijas un zināšanas būs pieprasītākās.  

Diskusijas un iedvesmas stāstus piektdien papildinās LU jauktā kora “Dziesmuvara” un LU Karsējmeiteņu priekšnesumi. Bet pēcpusdienā, mazliet nenopietnākā gaisotnē par studiju izvēli runās improvizācijas teātris “Spiediens”. Dienas noslēgumā – grupas “Citi zēni” koncerts.  

Sestdien, 4. martā, “Telpu izcilībai” piepildīs gan stāsti par LU Akadēmiskā centra turpmāko attīstību, gan stāstījums par to, kā izmērīt sajūtas – garšu, smaržu, maņu un kā šajā procesā iesaistītas modernās tehnoloģijas. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes eksperti diskusijā aicinās aizdomāties par to, ka bez skolotājiem nav nākotnes nevienā nozarē. Pēcpusdienā dažādu fakultāšu pārstāvji skatītājiem un klausītājiem palīdzēs ieskatīties nākotnē, pasapņojot par to, ko katras nozares students varētu darīt pēc 10 gadiem. Tāpat gaidāmi arī absolventu stāsti un izkustēšanās kopā ar LU folkloras deju kopu “Dandari” un LU karsējmeitenēm.  

Uz tikšanos festivālā – 3. un 4. martā no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 un 3, Rīgā. 

Apskatiet visu programmu! Programma arvien tiek papildināta.  

Vairāk informācijas uzzini: rakstot e-pastā: skoleni@lu.lv un piesakoties LU jaunumiem skolēniem un skolotājiem. 

Dalīties

Saistītais saturs