Attēls ir mākslīgā intelekta radīts, izmantojot OpenAI sistēmu DALL·E 2.

Ziemassvētki jau pēc 2 dienām, bet tev nav ne dāvanu, ne pat apsveikuma kartītes, ko ielikt radinieku čatā? Mākslīgais intelekts tev palīdzēs!

Viena no šī gada tendencēm mākslīgā intelekta jomā ir ļoti reālistisku attēlu ģenerēšana, kas kļuvusi pieejama ikvienam. Pētnieki ar attēlu ģenerēšanu ir nodarbojušies jau daudzus gadus, taču tieši šogad šo ģenerēto attēlu kvalitātes līmenis ir sasniedzis tik labus rezultātus, ka tas raisījis gan prieku par tehnoloģiju iespējām, gan asas diskusijas par ētiskiem, juridiskiem aspektiem un dažādu radošo profesiju nākotni.

Lai radītu mākslīgā intelekta ģenerētu attēlu vai pat gleznu, nav jāprot ne fotografēt, ne gleznot akvareļu vai eļļas krāsu tehnikā, taču tas, kas ir nepieciešams, ir pareizi un precīzi uzrakstīts teksta vaicājums, kas paskaidro, kam jābūt attēlā. Līdzīgi kā meklētājā ierakstām, ko vēlamies atrast, tā arī attēlu ģenerēšanas rīkā ir iespējams ierakstīt, ko un kā vēlamies ieraudzīt attēlā. Tādā veidā iespējams ne tikai iegūt reālistiskus attēlus, bet arī fantāzijas lidojuma rezultātus.

Izveidot Ziemassvētku kartīti radinieku čatam tagad ir vienkārši. Savukārt ietaupīto laiku ir iespējams lietderīgi izmantot sevis pilnveidošanai un studijām, lai jau tuvā nākotnē radītu arvien jaunas, inovatīvas lietas, par kurām runās visā pasaulē!

Datorikas fakultāte novēl mierpilnus un radošus Ziemassvētkus!

Lietojiet tehnoloģijas prātīgi!

P.S. Lai vairāk uzzinātu par šī brīža tendencēm mākslīgā intelekta jomā, noskaties Radio Naba raidījuma #DigitālāsBrokastis epizodi par mākslīgo intelektu.

Dalīties

Saistītais saturs

BK "Latvijas Universitāte" sveic Ziemassvētkos
20.12.2022.

BK "Latvijas Universitāte" sveic Ziemassvētkos

Arī Kolumbijā svin Ziemassvētkus! LU BVEF studenta Mateo stāsts
19.12.2022.

Arī Kolumbijā svin Ziemassvētkus! LU BVEF studenta Mateo stāsts

LU Lībiešu institūts: Lai labvēlīgi ķekatnieki!
18.12.2022.

LU Lībiešu institūts: Lai labvēlīgi ķekatnieki!

Alises Ziemassvētki
14.12.2022.

Alises Ziemassvētki