© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Vasaras izskaņā pirms studiju uzsākšanas Latvijas Universitātē (LU) noritēja informatīvs pasākums pirmkursniekiem “Iepazīsti LU”, kurā jaunie studenti varēja uzzināt par LU studiju norisi ikdienā, pamazām iejusties lielajā LU saimē un saņemt atbalstu no pieredzējušiem speciālistiem.

Pasākums tika atklāts ar LU rektora profesora Indriķa Muižnieka uzrunu, kurā viņš sveica jaunus studentus LU saimē, aicinot viņus būt aktīviem lekcijās, draudzīgiem savā starpā, cienīt vienam otru un savus pasniedzējiem un kļūt Universitātes saimei piederīgiem. “Lai visiem izdodas, tiekamies atkal Lielajā aulā jau citos svinīgos pasākumos! Galvenais, neaizmirstiet, pēc laika arī Latvijas Universitātes diplomus saņemt tepat – Latvijas Universitātes Lielajā aulā,” teica rektors.

Klātesošie noklausījās lekciju “Iepazīsti savu kuratoru un mentoru”, kurā Studiju kvalitātes nodrošināšanas nodaļas pārstāve Jana Ādmine pastāstīja par kuratoru programmu, savukārt, LU Studentu padomes pārstāvji skaidroja, kā pieteikties programmai, kurā vecāko kursu studenti jaunajiem studentiem sniedz palīdzīgu roku un palīdz iejusties studiju vidē. Turklāt jaunie studenti varēja iepazīties ar dažādu LU struktūrvienību piedāvātajām iespējām ārpus studiju aktivitātēm. 

Pasākums turpinājās ar docentes un vadošās pētnieces Sanitas Baranovas ieskatu dažādās mācību metodēs un stilos, savukārt LU Studentu padomes pārstāvji sniedza ieskatu E-studiju un LU informatīvajā sistēmā LUIS, kuru izmantošana būs neatņemama sastāvdaļa studiju laikā.

Par emocijām un pārdzīvojumiem, ar kurām sastopas lielākā daļa jauniešu, uzsākot studijas un kas var palīdzēt iejusties studiju vidē labāk, stāstīja psiholoģe Līga Valinka. Bet efektīvā laika plānošanā ieskatu sniedza karjeras konsultante un izaugsmes veicinātāja Dace Siliņa.

“Pasākumā “Iepazīsti LU” iepazīstinājām pirmkursniekus plašāk ar LU piedāvājumu. Ikviens Universitātē vēlas, lai studentiem tā būtu lieliska vieta, kur ne tikai studēt, iegūt zināšanas un prasmes sevi saistošajā nozarē – mēs vēlamies izcelt, ka LU rūpējas, lai studiju laikā studenti spētu arī pilnvērtīgi baudīt dzīvi un priecāties par to, izmantojot LU piedāvātās atpūtas, izklaides un pašattīstības iespējas. Tāpat studentiem vēlējāmies pavēstīt, ka ikviens students tiek pamanīts un atbalstīts grūtā brīdī – LU ir virkne speciālistu un atbalsta programmu, kuras palīdz gan adaptēties jaunajā vidē, gan saņemt psiholoģisku un draudzīgu atbalstu. Tie ir ļoti būtiski aspekti veiksmīgam studiju procesam. Ceram, ka pasākuma dalībnieki jau tagad sajuta daudz lielāku piederību LU lielajai saimei un turpmākie studiju gadi būs neaizmirstama un vērtīga dzīves pieredze,” norāda D. Siliņa.

Aptaujātie studenti, kuri piedalījās pasākumā, augsti novērtēja pasākuma programmas saturu un praktisku informāciju, kas palīdzēja iegūt ieskatu studiju procesā. “Pasākums bija diezgan informatīvs. Ienākot, man bija vairāki jautājumi, tagad man ir tāda sajūta, ka esmu beidzot gatavs tikt galā. Man “degošie” jautājumi tika atbildēt,” atzina Datorikas fakultātes 1. kursa students Valentīns. Savukārt Roberts Asariņš, kurš studēs Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē studiju programmu ”Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība” uzskata, ka katrs pasākums ir noderīgs: “Es esmu ļoti iedvesmots. Es gribu satiks jaunus cilvēkus, izveidot jaunus kontaktus, jo pēdējos gados tā sanāca, ka tas nebija iespējams skolas dēļ, apstākļu dēl. Ļoti gaidu Aristoteli, jebkuru citu pasākumu, lai izmantotu to sniegtās iespējas”.

Ja esi LU 1. kursa students, bet nevarēji ierasties uz pasākumu vai vēlies atkārtoti noklausīties kādu no lekcijām, aicinām skatīties norises video ierakstu.

Dalīties

Saistītais saturs

Studenti ieskandina jauno studiju gadu “Aristotelī”
05.09.2022.

Studenti ieskandina jauno studiju gadu “Aristotelī”

Atvērta pieteikšanās stipendijām
30.08.2022.

Atvērta pieteikšanās stipendijām

“Iepazīsti LU” – informatīvs pasākums pirmkursniekiem
29.08.2022.

“Iepazīsti LU” – informatīvs pasākums pirmkursniekiem

Jaunais LU plānotājs ir klāt!
11.08.2022.

Jaunais LU plānotājs ir klāt!