LU rektors Indriķis Muižnieks paraksta sadarbības līgumu ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu. Foto: Ance Saulīte.

Latvijas Universitāte (LU) turpina paplašināt reģionālo sadarbību, slēdzot sadarbības līgumus gan ar novadu pašvaldībām, gan plānošanas reģionu. Trešdien, 8. jūnijā, sadarbības līgumi tika slēgti, līgumslēdzēju pusēm viesojoties LU Cēsu un LU Alūksnes filiālē. Tikšanās laikā LU rektors profesors Indriķis Muižnieks uzsvēra reģionālās sadarbības nozīmību – tai jākļūst ciešākai iedzīvotāju izglītības līmeņa paaugstināšanā un mūžizglītības veicināšanā.

No LU puses I. Muižnieks parakstīja piecus gadus ilgus sadarbības līgumus ar Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju Gunti Gladkinu, Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieci attīstības un investīciju piesaistes jautājumos Līgu Langrati, Balvu novada domes priekšsēdētāja vietnieci Sandru Kapteini un Gulbenes novada domes priekšsēdētāju Andi Caunīti.

Vienošanās paredz informācijas apmaiņu, studējošo prakses vietu iespējas pašvaldībās, sadarbību bibliotēku krājuma paplašināšanā, kopīgu projektu izstrādē un konferenču rīkošanā, kā arī pašvaldību izglītības iestāžu audzēkņu iespējās izmantot LU zinātniskās laboratorijas pētniecisko darbu izstrādes laikā, sadarbību augstākās izglītības programmu izstrādē un īstenošanā, organizējot nozaru speciālistu lekcijas, aicinot pašvaldību pārstāvjus piedalīties studiju programmu akreditācijā, kā arī pašvaldībai būs iespēja noteikt stipendiju piešķiršanai atbalstāmās studiju programmas un izstrādāt pētnieciskā darba virzienus kvalifikācijas, bakalaura un maģistra darbu tematiem u. c. veidiem.

“Esam priecīgi, ka mūsu iedzīvotājiem ir iespēja apgūt novadā tik ļoti nepieciešamo pedagoģisko un nu jau arī sociālā darbinieka izglītību tepat – Cēsīs. Sadarbības līgums ir apliecinājums tam, ka augstākās izglītības un mūžizglītības pieejamība novadam ir ļoti nozīmīga,” uzsvēra Jānis Rozenbergs.

Svinīgajos līgumslēgšanas pasākumos klāt bija arī LU Reģionālā centra direktore Gunta Kraģe, Alūksnes novada Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča, LU Alūksnes filiāles vadītāja p. i. Ligita Zaķe, Cēsu novada Izglītības pārvaldes vadītāja Linda Markus Narvele, Vidzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Gunta Kalniņa-Priede, Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne un LU Cēsu filiāles vadītāja Mārīte Raudziņa.

Dalīties

Saistītais saturs

LU slēdz sadarbības līgumus ar Zemgales un Kurzemes novadu pašvaldībām
21.06.2022.

LU slēdz sadarbības līgumus ar Zemgales un Kurzemes novadu pašvaldībām

LU noslēdz sadarbības līgumus ar Bauskas un Jelgavas novada pašvaldību
02.06.2022.

LU noslēdz sadarbības līgumus ar Bauskas un Jelgavas novada pašvaldību

Latvijas Universitāte slēdz sadarbības līgumus ar Vidzemes un Latgales pašvaldībām
27.05.2022.

Latvijas Universitāte slēdz sadarbības līgumus ar Vidzemes un Latgales pašvaldībām