Zemes īpašums Rīgā, Salamandras ielā 1

Īpašums Salamandras ielā 1, Rīgā, ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko Latvijas Universitāte (LU) līdz šim atsavinājusi. Uz atsavināmā zemesgabala 17,7 hektāru platībā atrodas vēsturiskās “Rīgas audums” rūpnīcas bijušie korpusi, citas industriālas palīgēkas un angāri, kā arī neapbūvēta zemesgabala daļa 4 hektāru platībā. Īpašuma izsole norisinās no 2021. gada 18. oktobra līdz 25. novembrim, informē LU nekustamā īpašuma aģentūra (LUNIA)

Īpašumam ir ievērojams attīstīšanas potenciāls pateicoties lielajai zemes platībai un perspektīvai atrašanās vietai ar izeju uz Juglas upes krastu.

“Ja mēs raugāmies pēc lieliem īpašumiem, kas izceļas uz Rīgas kartes ar ievērojamu attīstības potenciālu, jāsaka, ka to nav daudz. Īpaši tādu, kas atrodas transporta maģistrāļu tuvumā un attīstītājiem dod iespēju realizēt apjomīgus jaukta tipa projektus vairākās kārtās. Īpašums Salamandras ielā šajā ziņā ir unikāls,” komentē LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs.

LU Infrastruktūras departamenta nekustamo īpašumu speciālists Aleksandrs Geržatovičs norāda, ka īpašumam ir stratēģiska nozīme Rīgas pilsētas plānošanas kontekstā, pateicoties īpašuma lielumam un atrašanās vietai Juglas upes krastā netālu no plānotā Rīgas Ziemeļu transporta koridora.

“Īpašuma konfigurācija ir ļoti pateicīga dažāda veida projektu attīstībai – četrus hektārus lielu neapbūvētu zemes gabalu var izmantot greenfield projektu attīstībai, kamēr atlikušo teritoriju ar apbūvi var attīstīt par industriālo zonu vai pilnībā revitalizēt. Īpašumu var attīstīt gan kā industriālu teritoriju, gan arī veidot jaunus dzīvojamos kvartālus,” papildina A. Geržatovičs.

Izsoles sākuma cena ir 2 150 000 (12,16 EUR/m2), kopējā zemes platība – 176 726 m2, kopējā ēku platība – 7487 m2

Uz zemes īpašuma atrodas vairākas ēkas, kas ir trešās personas īpašums.

Informācija par izsoles noteikumiem ir pieejama vietnē lui.lu.lv.

Dalīties

Saistītais saturs

LU izsolē veiksmīgi pārdod dienesta viesnīcu Burtnieku ielā 1
09.12.2020.

LU izsolē veiksmīgi pārdod dienesta viesnīcu Burtnieku ielā 1

LU divās izsolēs pārdod savus īpašumus
07.07.2020.

LU divās izsolēs pārdod savus īpašumus

LU izsolē pārdos vienu no lielākajiem universitātes nekustamajiem īpašumiem
04.02.2020.

LU izsolē pārdos vienu no lielākajiem universitātes nekustamajiem īpašumiem