Jūrmalas gatve 76

Latvijas Universitāte (LU) divās izsolēs, kas notiek no 6. jūlija līdz 6. augustam, pārdod īpašumus Jūrmalas gatvē 76 un Burtnieku ielā 1.

Zemes un ēku īpašums Jūrmalas gatvē 76, kā arī īpašums Burtnieku ielā 1 ir vieni no lielākajiem īpašumiem, ko Universitāte līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LU Akadēmiskā centra attīstībai.

LU nekustamo īpašumu stratēģijas virzību pozitīvi vērtē “Colliers International” direktors Latvijā Deniss Kairāns.

“Mēs pozitīvi vērtējam LU stratēģisko lēmumu atbrīvoties no pamatdarbībai nevajadzīgajiem aktīviem, kas savu potenciālu veiksmīgāk var sasniegt, konkrētos īpašumus attīstot privātajam sektoram, savukārt LU atgūtos līdzekļus efektīvāk izmantot savām pamatvajadzībām,” skaidro D. Kairāns.

Izsole par īpašumu Jūrmalas gatvē 76 tiek organizēta atkārtoti. Uz iepriekšējo izsoli, kas norisinājās no šī gada 3. marta līdz 6. aprīlim nebija ieradies neviens pretendents.

"Īpašumam Jūrmalas gatvē, kur pašlaik atrodas bijušais LU fakultāšu komplekss, ir liels apbūves potenciāls un to iespējams attīstīt kā vērienīgu daudzīvokļu ēku apbūves teritoriju," skaidro LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs. Pēc viņa sacītā, investoram, kurš iegādāsies īpašumu, "paveras izcila iespēja attīstīt pievilcīgu jauno projektu".

"Viena zemes kvadrātmetra cena pret potenciāli izbūvējamo kvadrātmetru daudzumu ir ļoti zema, kas ļauj attīstīt projektu tā, lai gala patērētājam iegādes cena būtu pieejama, kas savukārt garantē projekta izdošanos. Tāpat pārdodamajam īpašumam ir izcila atrašanās vieta jauna dzīvojamā kvartāla izbūvei – laba satiksme gan Rīgas centra, gan Jūrmalas virzienā. Īpašums atrodas zaļā teritorijā, taču tajā pašā laikā tuvu dažādiem tirdzniecības centriem un citai sociālajai infrastruktūrai. Īpašuma pievilcību var pastiprināt īpašuma sastāvā ietilpstošā vēsturiskā Anniņmuiža, kuru ir iespējams atjaunot un padarīt par attīstāmās teritorijas piesaistošo elementu ar sabiedrībai un apkārtnes kopienai lietderīgu funkciju," stāsta M. Počs.

Atkārtotās izsoles sākuma cena ir 4 610 000 EUR (58,5 EUR/m2), kopējā zemes platība ir 78 859 m2, bet potenciālā apbūves platība – 70 000 m2.

Iepazīties ar izsoles noteikumiem var ŠEIT.

Reizē ar īpašumu Jūrmalas gatvē 76 tiek izsolīta LU dienesta viesnīca Teikā, Burtnieku ielā 1. Īpašums Burtnieku ielā 1 ir funkcionējoša dienesta viesnīca 5005 m2 platībā. Dienesta viesnīcā vairs nemitinās studenti un viesnīcas istabiņas tiek īstermiņā izīrētas nestudējošajiem.

Īpašumu ir iespējams attīstīt kā daudzdzīvokļu namu vai dienesta viesnīcu. Īpašuma priekšrocības ir liela ēkas un piegulošās zemes platība, kas nodrošina variācijas iespējas attīstot objektu, norāda LU pārstāvji.

Īpašuma izsoles sākuma cena ir 1 775 000 EUR (354,6 EUR/m2), kopējā ēkas platība ir 5005 m2 un kopēja zemes platība 7094 m2.

Dienesta viesnīca Burtnieku ielā 1 ir vienīgā LU īpašumā esošā dienesta viesnīca, kas atbilstoši LU nekustamo īpašumu attīstības plānam tiek virzīta uz atsavināšanu. Pārējās LU dienesta viesnīcas ir plānots paturēt un pakāpeniski uzlabot to kvalitāti.

Šī ir unikāla iespēja privātajiem attīstītājiem iegādāties šo objektu, jo tirgū šāda veida īpašumi ir reti sastopami, uzsver LU Infrastruktūras departamenta pārstāvji.

Izsoles noteikumi:

Dalīties

Saistītais saturs