Tiešsaistes informatīvās lekcijas pirmkursniekiem 2. septembrī


TIEŠRAIDE


Jau tradicionāli Latvijas Universitātē (LU) pirmkursniekus jaunajā studiju gadā ieved informatīvs pasākums “Iepazīsti LU”, kurā iespējams uzzināt nepieciešamo informāciju par veiksmīgu studiju norisi. Arī šogad lekcijas notiks attālināti un tās tiešraidē varēs vērot LU mājaslapā un Facebook lapā.

Pirmie studiju mēneši LU ir interesants un emocijām piesātināts laiks. Gan mācību organizēšanas, gan satura un mācību vērtēšanas kārtība Universitātē atšķirsies no jauno studentu līdzšinējās pieredzes. Daudz kas būs atkarīgs arī no personiskās attieksmes un atdeves.

“Tāpēc vēlamies dot ieskatu gaidāmajās pārmaiņās, cerot palīdzēt studentiem ātrāk iejusties Universitātē un gūt sekmes,” tiešsaistes lekcijās piedalīties aicina LU Karjeras centra konsultante un izaugsmes veicinātāja Dace Siliņa.

Tiešsaistes pasākums “Iepazīsti LU” notiks 2. septembrī. Plkst. 11.00 pasākumu atklās LU rektora Indriķa Muižnieka uzruna, pēc kuras sekos LU Studentu padomes pārstāvju stāstījums par mentoru programmuE-studijām un LUIS. Rebeka Evita Dilbo pastāstīs, kā pietiekties mentoru programmai, kurā vecāko kursu studenti jaunajiem studentiem sniedz palīdzīgu roku un palīdz iejusties studiju vidē, savukārt Roberts Rostoks sniegs ieskatu E-studiju un LU informatīvajā sistēmā LUIS, kuru izmantošana būs neatņemama sastāvdaļa studiju laikā.

Plkst. 11.35 LU Studentu servisu departamenta metodiķe Andra Annemarija Krūmiņa vairāk pastāstīs par stipendijāmdzīvi dienesta viesnīcā, attālinātajām studijām, iespēju studēt ārvalstīs, kā arī par citiem pasākumiem, kuros iespējams iesaistīties studiju laikā.

Ikviens students vēlas, lai studijas būtu ne tikai interesantas, bet arī veiksmīgas. Plkst. 11.45 par dažādām mācību metodēm un stiliem un kā mācīšanās skolā atšķiras no studijām augstskolā stāstīs docente un vadošā pētniece Sanita Baranova.

Plkst. 12.30 psiholoģe-konsultante Līga Valinka stāstīs par veiksmīgu iekļaušanos studiju vidē. Jaunie studenti varēs uzzināt, ar kādām dzīves pārmaiņām nāksies saskarties, uzsākot studijas, un kā veidot veiksmīgas attiecības ar studiju biedriem.

Nenoliedzami, lai studentu dzīve izdotos, jāprot laiku saplānot tā, lai visi studiju darbi vienmēr būtu paveikti laikā. Plkst. 13.10 par efektīvu laika plānošanu ieskatu sniegs karjeras konsultante un izaugsmes veicinātāja Dace Siliņa. Viņa iepazīstinās ar laika pārvaldīšanas matricu un veiksmīgu mērķu definēšanu laika plānošanas procesā, kā arī pastāstīs par laika zagļiem.

Pēc informatīvajām lekcijām katram būs iespējams pieslēgties Zoom, lai uzdotu sev interesējošos jautājumus gan par redzēto prezentācijās, gan vairāk uzzinātu par iespējām darboties LU kultūras kolektīvos, sporta komandās un nodarbībās, radio NABA un LU Studentu biznesa inkubatorā.

Ar pasākuma programmu var iepazīties LU kalendārā.

   

Zoom tikšanās plkst. 14.00

Passcode: 8bTCVR

Passcode: pwWh46

Passcode: 521900

Dalīties