© Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

No 23. augusta līdz 3. septembrim Latvijas Universitātē notiek pieteikumu iesniegšana studijām doktorantūrā.

Visu aktuālo informāciju par iestāšanos doktorantūrā var atrast LU mājaslapā.

Šogad iestāšanās notiek arī piecās jaunās doktora studiju programmās.

Doktora studiju programma “Dabaszinātnes”, ko īstenos LU Bioloģijas fakultāte, aptver četras no piecām Latvijā definētajām viedās specializācijas jomām, tostarp “Zināšanu ietilpīga bioekonomika”, “Viedā enerģētika”, “Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģija”, “Viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas”. Studiju programmā iespējams specializēties un iegūt zinātnisko doktora grādu (PhD) fizikā un astronomijā; materiālzinātnē; ķīmijā; Zemes zinātnēs, fiziskajā ģeogrāfijā un vides zinātnēs vai sociālajā un ekonomiskajā ģeogrāfijā.

Kopīgā doktora studiju programma “Vēsture un arheoloģija”, ko Latvijas Universitāte īstenos kopīgi ar Daugavpils Universitāti, piedāvā iespēju apgūt dziļi un plaši zināšanas par mūsdienu pasaules un Latvijas vēstures zinātnes aktuālajām teorētiskām un metodoloģiskām problēmām, kā arī attīstīt doktorantu prasmes veikt patstāvīgus, zinātniskajās atziņās un metodēs balstītus projektus un zinātniskus pētījumus.

Doktora studiju programma “Teoloģija un reliģijpētniecība”, ko īstenos LU Teoloģijas fakultāte, ir vienīgā studiju programma Latvijā, kas piedāvā apgūt teoloģiju un reliģijpētniecību doktora studiju līmenī. Unikālais šajā programmā ir arī kopīgais starptautiskais mācību modulis ar Tartu Universitātes Teoloģijas un reliģijpētniecības skolu. Šī moduļa ietvaros abu universitāšu studenti piedalīsies kopīgos semināros, kuru ietvaros viņi uzzinās vairāk par aktualitātēm teoloģijas un reliģijpētniecības jomās, kā arī apmainīsies ar viedokļiem par savu pētījumu gaitu un rezultātiem.

LU Sociālo zinātņu fakultātes doktora studiju programma “Sociālās zinātnes” nodrošinās iespēju iegūt starptautiski atzītu akadēmisko augstāko izglītību un zinātnisko kvalifikāciju, veicot fundamentālus vai lietišķus pētījumus plašsaziņas līdzekļu un komunikācijas, politikas zinātnes, vai socioloģijas un sociālā darba nozarē.

Doktora studiju programma “Valodu un kultūru studijas”, ko īstenos LU Humanitāro zinātņu fakultāte, sniedz iespēju izvēlēties starpdisciplināras, pētniecībā balstītas studijas valodas, literatūras, folkloras, dramaturģijas un teātra procesu jomā. Studiju programmu veido divas apakšprogrammas – “Valodniecība un literatūrzinātne” un “Folkloristika, teātra vēsture un teorija”. 

Licencēšanas procesā šobrīd atrodas arī LU Datorikas fakultātes izstrādātā doktora studiju programma “Datorzinātne un matemātika”, kas nodrošinās iespējas datorzinātņu un matemātikas nozaru zinātnisko darbinieku un mācībspēku izaugsmei, sekmējot tādu profesionāļu sagatavotību fundamentālajai un lietišķajai pētniecībai un darbam, kuru zināšanas, prasmes un kompetence ir atbilstošas prasībām, kādas pastāv datorzinātņu un matemātikas nozaru augstākā līmeņa speciālistiem Latvijā un starptautiskā mērogā.

Dalīties