Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: F64, Romāns Kokšarovs

Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) studente Anastasija Kravčenoka ar pārinieci Tīnu Graudiņu piektdien, 6. augustā, ieguva 4. vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs, piekāpjoties Šveices komandai.

Mačā par bronzas medaļām Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās Šveices duetam Anukai Veržē-Deprē un Joanai Heidrihai.

Anastasija Kravčenoka LU maģistrantūrā studē izglītības vadību. Sportistei galvenā motivācija studēt ir izglītība kā nākotnes garants. “Mani pamudināja studēt tas, ka sportista karjera nav uz visu dzīvi un izglītība ir tā, kas var palīdzēt veidot savu dzīvi bez sporta vai ārpus tā. Jābūt plānam B, kā veidot savu karjeru. Ir interesanti mācīties, uzzināt kaut ko jaunu, izglītoties, kļūt gudrākai,” uzskata LU studente.

LU augsta līmeņa sportistiem piedāvā duālās karjeras iespējas – iespēju augstāko izglītību iegūt paralēli profesionālajam sportam. Duālās karjeras mērķis ir veidot tādu studiju procesu, kas netraucētu treniņus un sacensības.

Anastasija Kravčenoka atzīst, ka priecājas par LU pasniedzēju individuālo pieeju gan lekcijās, gan semināros. Sportistes maģistra darbs ir tieši par duālo karjeru, kas citus sportistus vēl vairāk var motivēt izvēlēties šādu ceļu.

Latvijas Universitāte no sirds lepojas ar sportistes panākumiem!

Dalīties

Saistītais saturs

Vakcinējies, sporto kopā ar LU Sporta centru un esi gatavs jaunajam studiju gadam!
05.08.2021.

Vakcinējies, sporto kopā ar LU Sporta centru un esi gatavs jaunajam studiju gadam!

Izstrādā duālās sporta karjeras vadlīnijas un rokasgrāmatu
07.07.2021.

Izstrādā duālās sporta karjeras vadlīnijas un rokasgrāmatu