Publicitātes foto.

5. jūlijā tiešsaistē norisinājās projekta “More than Gold” noslēguma pasākums. Tikšanās laikā tika prezentētas projektā izstrādātās duālās sporta karjeras vadlīnijas, kā arī rokasgrāmata ar labo praksi no citām Eiropas augstskolām, piemēram, Itālijā, Spānijā, Portugālē un Rumānijā un citās Eiropas Savienības valstīs.

Tā kā katrā no partnervalstīm ir ļoti atšķirīgs atbalsts duālās sporta karjeras jomā, vadlīnijās tika apskatīta gan katras valsts esošā situācija katrā valstī, gan arī iespējamie atbalsta veidi, piemēram, izglītības, finanšu, sporta vai likumdošanas jomā.

Projekta rezultātus no Latvijas Universitātes prezentēja Ilvis Ābeļkalns, kā arī noslēguma pasākuma diskusijā piedalījās tādi sporta jomas pārstāvji kā, piemēram, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta eksperts Ronalds Romanovskis, Latvijas Sporta federāciju padomes valdes izpilddirektors Māris Liepiņš, Latvijas Sporta federāciju padomes valdes locekle Agita Ābele, Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktors Sergejs Čevers.

Kopumā projektā piedalījās 6 valstis: Latvijas Universitāte kā projekta vadošais partneris, savukārt partneru konsorciju veido Alexandru Ioan Cuza universitāte (Rumānija), Catolica San Antonio de Murcia universitāte (Spānija), Coimbra universitāte (Portugāle), Universitāte degli Studi "G. d'Annunzio" Chieti – Pescara (Itālija) un nevalstiskā organizācija “The European Athlete as Student” (Malta).

Lai gan Eiropā daudzās valstīs, tostarp Latvijā, duālās sporta karjeras atbalsts joprojām ir agrīnā stadijā, tomēr projekta komanda tic, ka projekts ir viens no stūrakmeņiem, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu sportistiem un stiprinātu šo jomu arī turpmāk!

Projekts ilga 2 gadus, un to līdzfinansē Eiropas Savienības programma Erasmus + Sport.

Dalīties

Saistītais saturs

49 sportisti saņem stipendijas studijām Latvijas Universitātē
31.08.2021.

49 sportisti saņem stipendijas studijām Latvijas Universitātē

LU studente Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpiskās spēles noslēdz 4. vietā
06.08.2021.

LU studente Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpiskās spēles noslēdz 4. vietā