Latviešu valodas un kultūras vasaras skola attālināti pulcē diasporas jauniešus. Foto: ekrānuzņēmums no tikšanās

Latvijas Universitātē no 14. līdz 27. jūlijam notiek Latviešu valodas un kultūras vasaras skola diasporas jauniešiem, kurā piedalās vairāk nekā 40 dalībnieku no visas pasaules.

Vasaras skolā piedalās dalībnieki no Brazīlijas, Krievijas, Austrālijas, Lielbritānijas, Kanādas, Polijas, Itālijas un Amerikas Savienotajām Valstīm vecumā no 17 līdz 35 gadiem. Dalībnieku latviešu valodu zināšanas ir dažādos līmeņos, bez latviešu valodas priekšzināšanām līdz ļoti labām zināšanām B1 līmenī.

Divu nedēļu garumā latviešu valodas entuziastiem gaidāmas mācības, dažādas nodarbības un arī virtuālās ekskursijas.

Vasaras skolā latviešu valodu pasniedz filoloģijas doktore Inga Laizāne un vēstures doktore Kristīne Ante un filoloģijas asociētais profesors Arvils Šalme. Par vēsturi un politiku stāstīs asociētais profesors Ivars Ijabs; par mākslu un kultūru – Latvijas Nacionālas bibliotēkas Latvijas kultūras kanona kuratore Anita Smeltere; par folkloru, latviešu tradīcijām – Ilga Vālodze Ābele; par mākslu – Paula Stutiņa.

Dalībnieki apmeklēs arī tiešsaistes ekskursijas Krišjāņa Barona memoriālajā muzejā, dosies virtuālajā ekskursijā pa Rīgas ielām, apmeklēs Raiņa un Aspazijas mājas Rīgā, Okupācijas muzeju un Nacionālo Mākslas muzeju.

Diasporas vasaras skola notiek sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru un Izglītības un zinātnes ministrijas no valsts budžeta programmas "Valsts valodas politika un pārvalde".

              

Dalīties

Saistītais saturs

LU diasporas tālmācības programma iegūst Eiropas Atzinības zīmi valodu apguvē
28.12.2021.

LU diasporas tālmācības programma iegūst Eiropas Atzinības zīmi valodu apguvē

Vasaras skolā interesenti apgūst latviešu valodu
03.08.2021.

Vasaras skolā interesenti apgūst latviešu valodu