Jau otro reizi Latvijas Universitātes (LU) modernais un vērienīgais Akadēmiskais centrs Torņakalnā uzņems jaunu atklājumu, emociju un iedvesmas pasākumu ,,LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu'', kas šogad tiks aizvadīts 25. septembrī – nedēļā, kad Latvijas Universitāte svinēs savu 101. dzimšanas dienu.

Arī šogad norises programma būs piesātināta ar interesantām aktivitātēm ar galveno vadmotīvu ,,viedā universitāte’’. Pasākums dod iespēju studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī radīt jaunas, inovatīvas idejas.

Pasākums tiks aizvadīts otro gadu pēc kārtas, taču tā būs pirmā reize, kad tā laikā Latvijas Universitāte atzīmēs savu dzimšanas dienu – Latvijas Universitātei 101! Līdz ar to viens no dienas gaidītākajiem notikumiem būs LU jubilejas vakars ar sarunām, mūziku un dejām! Tāpat nemainīgi arī šajā gadā LU Absolventu klubs īpaši aicina ikvienu Universitātes absolventu apmeklēt pasākumu un kopā atzīmēt “LU absolventu dienu”.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas notikumi

Pasākuma laikā studenti un citi interesenti būs aicināti piedalīties Ideju laboratorijā, nokļūstot īsta ideju ģenerēšanas mutulī. Tā būs lieliska iespēja risināt uzdevumus par viedajām tehnoloģijām un iepazīt mūsdienīgo inovāciju pasauli. Ideju laboratorijas tēma ir „Nākotnes universitāte”, ar tās palīdzību LU studenti mēģinās rast detalizētu nākotnes universitātes idejas aprakstu, ietverot tajā idejas svarīgumu, mērķauditoriju, realizēšanas soļus, idejas ilgtspējību un izmaksas.

Pieteikties Ideju laboratorijai

LU pētnieki un studenti Zināšanu agorā iepazīstinās ar saviem pētnieciskajiem darbiem. Zināšanu agorai aicināts pieteikties ikviens pētnieks un students, kas nesen veicis vai šobrīd veic inovatīvu pētījumu, ar ko labprāt vēlētos ieinteresēt plašāku sabiedrības loku.

“Zināšanu agora ir lieliska iespēja pastāstīt par savu pētījumu un tā rezultātiem. Kādam no mums šis būs pirmais atspēriena punkts sava pētījuma popularizēšanā, kādam no mums tas būs nākamais solis ceļā uz pētniecības izcilību. Ikviens pētījums ir nozīmīgs, tāpēc aicinām gan eksakto, gan humanitāro, gan sociālo zinātņu pētniekus ar tiem palepoties LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā,” Zināšanu agorā piedalīties aicina rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos profesore Signe Bāliņa.

Savukārt LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju vakara daļa tiks atklāta ar īpašu LU Absolventu kluba rīkotu notikumu – bijušo Ministru prezidentu, LU absolventu “cepināšanas” sarunu.

Diskusijā piedalīsies ekspremjeri, LU absolventi: Laimdota Straujuma, Ivars Godmanis un Māris Kučinskis, kuri atbildēs uz dažādiem jautājumiem, izceļot vairākus faktus, tai skaitā, kas viņiem neizdevās savas valdības laikā.

Diskusiju vadīs Jānis Krīvēns jeb tautā zināms kā Krivenchy. Viņš mēģinās panākt dažādas ekspremjeru atzīšanās par viņu neveiksmēm, sadzīviskām, smieklīgām situācijām.

“Es ar cipariem vienmēr esmu bijis uz "Jūs", tāpēc es savu ceļu parasti "izvārdoju". Kaut arī visi intervijas dalībnieki ir zināmi kā "cipargalvas", viņiem nāksies savu ceļu caur maniem jautājumiem "izvārdot". Un nekādas izlocīšanās! Tiekamies pasākumā!” uz pasākumu aicina diskusijas vadītājs J. Krīvēns.

Uz Lielās skatuves vakara ievadā kāps Ivars Godmanis, kurš Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā ne tikai piedalīsies premjeru diskusijā, bet arī klātesošos priecēs ar dīdžeja setu. Muzikālās daļas turpinājumā uzstāsies viena no pašmāju populārākajām grupām – "Jumprava", kā arī priecēs grupa “Musiqq”.

Paralēli lielajiem koncertiem Zinātņu mājā arī notiks radio NABA dejas pilnīgā klusumā jeb Silent Disco. Diskotēkā katram tiks izsniegtas austiņas un tajā pēc izvēles varēs klausīties divu dīdžeju spēlētās dziesmas. LU radio NABA dīdžeji būs parūpējušies par mūzikas dažādību, uz vinila platēm skanēs gan latviešu mūzika, gan deju klubu mūzika.

Pasākuma klātienes apmeklējums tiks uzraudzīts, balstoties uz tā brīža valsts noteiktajiem ierobežojumiem, taču ikviens interesents var būt drošs, ka pasākumam būs iespēja sekot līdzi jebkurā gadījumā, jo gan dienas programmai, gan vakara daļai būs pieejama interaktīva tiešsaiste. Ieeja klātienes apmeklētājiem būs bez maksas.

Pirms pasākumu apmeklēšanas aicinām reģistrēties ŠEIT.

Pasākuma programma 25. septembrī

13.00 Pasākuma atklāšana

13.30 Ideju laboratorija

13.30 Road Games Quizz

13.30 Zināšanu agora

17.00 Ideju laboratorijas rezultāti

18.30 Premjeru diskusija

20.00 “Jumprava” un “Musiqq” koncerts

20.00 Silent Disco kopā ar radio NABA

Jāizceļ, ka pirmo reizi galvenā pasākuma gaidīšana tiks īsināta ar ,,Tehnoloģiju pēcpusdienām’’ jeb iesildošām lekcijām trīs nedēļu garumā – pirmā ievadlekcija tika aizvadīta jau 10. septembrī, kurā prezentāciju meistars Kristaps Pētersons stāstīja, kā septiņās minūtēs pārliecināt par savu ideju17. septembrī tiks apspriesta “Universitātes loma nākotnes pilsētvidē”, bet 24. septembrī jeb dienu pirms galvenās pasākuma dienas gaidāmas izzinošas sarunas par to, kā tehnoloģijas maina mūsu dzīvi ievadlekcijā “Māksla, mākslinieks un mākslīgais intelekts".

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu organizē Latvijas Universitāte. Tās norisi atbalsta LU Studentu padome un LU Absolventu klubs. Pasākums tiek realizēts projekta ,,LU Inovāciju granti studentiem’’ ietvaros.

Dalīties

Saistītais saturs

Studenti aicināti piedalīties Ideju laboratorijā
21.09.2020.

Studenti aicināti piedalīties Ideju laboratorijā

Pilsētplānotāji: Torņakalna attīstība ir svarīgs aspekts inovatīvai pilsētvidei
18.09.2020.

Pilsētplānotāji: Torņakalna attīstība ir svarīgs aspekts inovatīvai pilsētvidei

Zināšanu jūdze Pārdaugavā – kāda ir universitātes loma nākotnes pilsētvidē?
14.09.2020.

Zināšanu jūdze Pārdaugavā – kāda ir universitātes loma nākotnes pilsētvidē?

Neesiet egoisti, esiet jūs paši. K. Pētersona ieteikumi prezentāciju veidošanā
11.09.2020.

Neesiet egoisti, esiet jūs paši. K. Pētersona ieteikumi prezentāciju veidošanā

Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas vakara daļa tiks atklāta ar ekspremjeru diskusiju
07.09.2020.

Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienas vakara daļa tiks atklāta ar ekspremjeru diskusiju

Pētnieki un studenti aicināti piedalīties Zināšanu agorā
01.09.2020.

Pētnieki un studenti aicināti piedalīties Zināšanu agorā

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā uzstāsies “Jumprava” un “Musiqq”
28.08.2020.

LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā uzstāsies “Jumprava” un “Musiqq”