Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas un inovāciju departaments

Esi interaktīvs! Tikai tā vislabāk iepazīsies ar Latvijas Universitātes (LU) plašo studiju piedāvājumu, moderno studiju vidi un aktīvo ārpusstudiju dzīvi! Maijā un jūnijā LU aicina ikvienu sekot līdzi aktualitātēm LU sociālajos tīklos, mājaslapā un arī televīzijā, būt aktīvam un uzdot visus interesējošos jautājumus par studijām Latvijas lielākajā universitātē. Šādu iespēju būs daudz!

Unikāla iespēja Instagramā sazināties ar LU studentiem

Kad: no 11. līdz 15. maijam

LU ikgadējais pasākums „Studenta kurpēs” šogad notiks pavisam citā, unikālā formātā. Ja citus gadus skolēns vienu dienu sekoja studentam pa pēdām viņa mācību gaitās, tad šogad, ņemot vērā valstī esošos ierobežojumus, ikvienam būs unikāla iespēja „Instagram” platformā uzdot jautājumu LU studentam un saņemt video atbildi ar visu interesējošo.

Norises laikā LU studenti ar dažādām interesēm, studiju programmām un mācību pieredzi atbildēs uz jauniešu uzdotajiem jautājumiem.

Vairāk informācijas

Iepazīsti LU panākumu formulu

Kad: no 25. līdz 29. maijam

Raidījumu ciklā TV24 un LU Facebook tiešraidēs visas nedēļas garumā varēs iepazīties ar LU 13 fakultāšu panākumu formulām un uzzināt, kā pašam pievienoties panākumiem – kļūt par LU studentu. Raidījumos un tiešraidēs varēs paviesoties LU modernajā studiju vidē, klausīties pasniedzēju stāstos un uzzināt visu par studijām LU.

Sagatavojies eksāmeniem kopā ar LU mācībspēkiem

Kad: 5. jūnijs

Lai labāk palīdzētu sagatavoties gaidāmajiem eksāmeniem, LU sociālo tīklu kanālos un mājaslapā tiešraides video no Akadēmiskā centra Zinātņu mājas LU mācībspēki sniegs padomus un dažādus knifiņus, kas noderēs katram vidusskolēnam, kārtojot centralizētos eksāmenus.

LU labākie pasniedzēji sagatavos matemātikas, latviešu valodas, vēstures, ķīmijas, bioloģijas un fizikas eksāmeniem. Tā būs aizraujoša un produktīva diena ar muzikāliem pārsteigumiem un interaktīviem konkursiem!

Pārliecinies vēlreiz, ko studēt LU

Kad: 30. jūnijs

Vēl pēdējā iespēja pārliecināties par pareizo studiju virzienu LU būs jūnija beigās. LU sociālajos tīklos un LU mājaslapā vairākās tiešraidēs varēs iepazīties ar studentu stāstiem par pieredzi, kā viņi pieņēma labāko lēmumu par studijām. LU Karjeras centra pārstāvji sniegs ieteikumus, kā dažādi personības testi var palīdzēt iepazīt sevi un savu ceļu studijās.

Savukārt tiem, kas vēl nebūs pārliecināti par studiju izvēli – noderēs fakultāšu stāsti par populārākajām studiju programmām.

Saņem savā pastkastītē studiju bukletus

LU aicina ikvienu būt aktīvam un uzdot savus jautājumus LU organizētajos tiešsaistes pasākumos, taču iegūt pilnvērtīgu informāciju par LU un pārsteigumā – nelielu dāvanu – vari jau šodien! LU piedāvā iespēju visiem studētgribētājiem iepazīties ar Latvijā lielākās un programmu ziņā daudzpusīgākās universitātes bakalaura, maģistra, doktora un mūžizglītības studiju programmām – LU sniedz iespēju ikvienam savā pastkastītē saņemt studiju programmu bukletus.

Lai pieteiktos šo informatīvo materiālu saņemšanai drukātā formātā, aicinām aizpildīt šo pieteikuma anketu un pēc pāris dienām izvēlētais studiju buklets būs atrodams norādītajā pasta adresē. 

Pirms iestāšanās – pārliecinies, vai ir nokārtoti nepieciešamie eksāmeni

Latvijas Universitāte atgādina, – lai iestātos konkrētās pamatstudiju programmās, papildu obligātajiem centralizētajiem eksāmeniem nepieciešami vēl izvēles eksāmenu rezultāti.

Ja plāno iestāties šajās studiju programmās, tad pārliecinies, lai tev būtu nokārtoti arī šādi CE eksāmeni:

  • Bakalaura programma “Bioloģija” – CE bioloģijā obligāts
  • Bakalaura programma “Biotehnoloģija un bioinženierija” (licencēšanas procesā) – CE ķīmijā vai CE bioloģijā, vai CE fizikā obligāts
  • Bakalaura programma “Fizika” – CE fizikā nav obligāts, bet dod iespēju iegūt vairāk punktu
  • Bakalaura programma “Ķīmija” – CE ķīmijā nav obligāts, bet dod iespēju iegūt vairāk punktu
  • Otrā līmeņa profesionālā programma “Ārstniecība” – CE ķīmijā vai CE bioloģijā, vai CE fizikā obligāts
  • Otrā līmeņa profesionālā programma “Zobārstniecība” – CE ķīmijā vai CE bioloģijā, vai CE fizikā obligāts
  • Bakalaura programma “Vēsture” – CE vēsturē obligāts

Pieteikšanās studijām – jūlija vidū

Valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa un ieviesto ierobežojumu dēļ šogad uzņemšana LU notiks divas nedēļas vēlāk nekā ierasts. Elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām LU studiju programmām portālā latvija.lv norisināsies no 13. jūlija līdz 2. augusta plkst. 24.00.

Savukārt elektroniskā pieteikuma apstiprināšana vai pieteikuma iesniegšana klātienē norisināsies no 27. jūlija līdz 3. augustam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien, 1. augustā no plkst. 9.00 līdz 13.00 Rīgā, Raiņa bulvārī 19, LU filiālēs un citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos.

Vairāk informācijas

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai LU mājaslapā un sociālajos tīklos un tiekamies virtuālajā vidē LU kanālos!

Dalīties

Saistītais saturs

"Izvēlies panākumus!"– jauns raidījums RīgaTV 24 par Latvijas Universitāti
18.05.2020.

"Izvēlies panākumus!"– jauns raidījums RīgaTV 24 par Latvijas Universitāti

Unikāla iespēja jauniešiem Instagramā sazināties ar LU studentiem
08.05.2020.

Unikāla iespēja jauniešiem Instagramā sazināties ar LU studentiem

Latvijas Universitāte piedāvā iespēju saņemt studiju bukletu savā pastkastītē
07.04.2020.

Latvijas Universitāte piedāvā iespēju saņemt studiju bukletu savā pastkastītē