Līdz 5. jūlija plkst. 11.00 vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā portālā www.latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu starp visām Latvijas augstskolām. LU saņēmusi 8305 pieteikumus.

Otrajā vietā pēc pieteikumu skaita ierindojas Rīgas Tehniskā universitāte  ar 6178  pieteikumiem, bet trešajā vietā Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 1331 pieteikumiem. Tāpat LU studiju programmas studētgribētāji visvairāk izvēlējušies ar pirmo prioritāti - tie ir 2062 pieteikumi. Šobrīd studijām pieteikušies 4337 reflektanti; dati tiek atjaunoti ik pēc stundas.

Portālā www.latvija.lv pieejams saraksts ar populārākajām studiju programmām, kuras studētgribētāji izvēlas visvairāk. No TOP 10 studiju programmām vienotajā pieteikšanās sistēmā LU studiju programmas ierindojas: 1. vietā “Ārstniecība”, 2. vietā “Tiesību zinātne”, 3. vietā “Datorzinātnes”, 5. vietā “Komunikācijas zinātne”, 6. vietā “Psiholoģija” un 10. vietā “Vadības zinības”.

Paralēli pamatstudijām augstskolās pilnā sparā rit pieteikšanās un reģistrēšanās arī augstākā līmeņa studijām. Līdz šim augstākā līmeņa studijām LU saņemti 857 pieteikumi un pieteikušies 739 reflektanti. Augstākā līmeņa studijās līdz šim populārākās studiju programmas ir “Tiesību zinātne”, “Vadības zinības”, “Datorzinātnes” un “Izglītības vadība”.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisinās portālā Latvija.lv līdz 9. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu www.latvija.lv. Savukārt no 2. līdz 9. jūlijam reflektantam jāierodas LU personiski, lai savu elektronisko pieteikumu apstiprinātu.

Pieteikties studijām klātienē var, pirmkārt, LU galvenajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, darbdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 9.00 līdz 13.00, otrkārt, LU filiālēs, kā arī citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos.

Līdzi jāņem visi nepieciešamie dokumenti (vidējo izglītību apliecinošs dokuments, nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti, personu apliecinošs dokuments, priekšrocību apliecinošs dokuments un reģistrācijas maksa 35 EUR).

Tāpat līdz 12. jūlijam aicinām pieteikties studētgribētājus studijām maģistra studiju programmās. Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību LU mājaslapā.

Ja studentiem rodas kādi jautājumi par uzņemšanas kārtību, tad tos var uzdot arī lietotnē WhatsApp. Jautājumu raksti uz numuru: 24789066.

Pieejamo studiju programmu klāsts aplūkojams LU “Pieslēdzies panākumiem” vietnē. Tāpat vietnē iespējams iegūt informāciju par studiju vidi, mācībspēkiem un citām iespējām, ko piedāvā Universitāte. 

Dalīties