Foto: Toms Grīnbergs

2. jūlijā, noslēdzoties pirmajai elektronisko pieteikumu apstiprināšanas dienai klātienē, vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā portālā latvija.lv apkopotā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas Universitāte (LU) ir saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu starp visām Latvijas augstskolām. LU saņēmusi 2710 pieteikumus.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, studētgribētāju skaits pēc pirmās pieteikšanās dienas studijām LU ir audzis. Pērn līdz plkst. 18.00 pieteikumu skaits LU bija 2471.

Otrajā vietā pēc pieteikumu skaita ierindojas Rīgas Tehniskā universitāte  ar 2052  pieteikumiem, bet trešajā vietā Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 445 pieteikumiem.

LU Studentu servisu departamenta direktors Jānis Saulītis stāsta: "Interese par LU studiju programmām šodien ir ļoti liela. Latvija.lv portālā novērojams, ka mūsu studiju programmas ir vispieprasītāko vidū, tas priecē. Studētgribētājiem iesaku studijām piereģistrēties elektroniski un pārbaudīt, lai visi nepieciešamie dokumenti būtu paņemti līdzi.” J. Saulītis aicina jauniešus, izvēloties studiju programmu, ņemt vērā savas intereses un prasmes, lai studijas nākotnē sagādātu prieku.

Portālā www.latvija.lv pieejams saraksts ar populārākajām studiju programmām, kuras studētgribētāji izvēlas visvairāk. No TOP 10 studiju programmām vienotajā pieteikšanās sistēmā LU studiju programmas ierindojas: 1. vietā “Ārstniecība”, 2. vietā “Tiesību zinātne”, 3. vietā “Datorzinātne”, 7. vietā “Komunikācijas zinātne”, 9. vietā “Psiholoģija” un 10. vietā “Vadības zinības”.

Uzņemšanas laikā, aktīvi darbojas un topošajiem studentiem sniedz palīdzību vairāki LU konsultanti. Elektronisko pieteikumu iesniegšanas konsultante Diāna Ritere akcentē: “Studētgribētājiem iesakām jau iepriekš sagatavoties un izpētīt pieejamās studiju programmas un paņemt līdzi sarakstu ar sev vēlamajām programmām, tas paātrinās procesu un samazinās rindas. Aicinām arī droši uzdot jautājumus konsultantiem.”

Kopumā šobrīd studijām pieteikušies 1507 reflektanti.

Paralēli pamatstudijām augstskolās turpinās pieteikšanās un reģistrēšanās arī augstākā līmeņa studijām. Līdz šim augstākā līmeņa studijām LU saņemti 400 pieteikumi un pieteikušies 355 reflektanti. 65 reflektanti pretendējuši ārpus rīkotā konkursa. Augstākā līmeņa studijās līdz šim populārākās studiju programmas ir “Psiholoģija”, “Tiesību zinātne”, “Datorzinātnes”, “Vadības zinības”.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisinās portālā Latvija.lv līdz 9. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu www.latvija.lv. Savukārt no 2. līdz 9. jūlijam reflektantam jāierodas LU personiski, lai savu elektronisko pieteikumu apstiprinātu.

Pieteikties studijām klātienē var, pirmkārt, LU galvenajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 19, darbdienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un sestdien no plkst. 9.00 līdz 13.00, otrkārt, LU filiālēs, kā arī citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos.

Līdzi jāņem visi nepieciešamie dokumenti (vidējo izglītību apliecinošs dokuments, nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti, personu apliecinošs dokuments, priekšrocību apliecinošs dokuments un reģistrācijas maksa 35 EUR).

Tāpat līdz 12. jūlijam aicinām pieteikties studētgribētājus studijām maģistra studiju programmās. Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību LU mājaslapā.

Ja studentiem rodas kādi jautājumi par uzņemšanas kārtību, tad tos var uzdot arī lietotnē WhatsApp. Jautājumu raksti uz numuru: 24789066.

Dalīties