Piektdien Ķīpsalā svinīgi tika atklāts viens no nozīmīgākajiem izglītības notikumiem – starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2019” –, kas šogad svin 25 gadu jubileju. Izstādes ietvaros visiem interesentiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas Universitātes (LU) piedāvātajām studiju programmām, daudzveidīgajām studiju iespējām un studentu dzīvi.

Izstādes atklāšanas ceremonijā ar uzrunu uzstājās Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, atceroties aizvadītos izstādes “Skola 2019” gadus un novēlot turpmāko sadarbības stiprināšanu. Pēc I. Šuplinskas ar laba vēlējumiem dalībniekus sveica Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un izstādes “Skola” vadītājs Valts Jirgensons. Ceremoniju ieskandināja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skolas bigbends.

Izstāde “Skola 2019” norisinājās no pirmā līdz trešajam martam, tās laikā LU akadēmiskajā zonā pārstāvji piedāvāja iepazīties ar 13 fakultātēm un studiju iespējām, ko papildināja informācija par sporta iespējām, stipendijām un tālākām darba iespējām, absolvējot Latvijas Universitāti.

LU aktīvajā zonā trīs dienas darbojās radio NABA studija, kurā dīdžeji aktīvi intervēja dalībniekus un LU pārstāvjus, vadīja konkursus, kā arī iesaistīja izstādes apmeklētājus. Pēc svinīgās atklāšanas ceremonijas Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks radio NABA studijā stāstīja par LU Akadēmiskā centra attīstību un LU plāniem, kas saistīti ar studentu pilsētiņas izveidi. Intervija skanēja FM viļņos, www.naba.lv un mobilajās lietotnēs, kā arī bija skatāma video tiešraidē. Papildus LU stenda apmeklētājiem trīs dienu garumā bija iespēja pavadīt laiku nesteidzīgā atmosfērā, pārbaudīt savas spējas testā “Pastudē sevi” un uzņemt momentfoto LU sagatavotajā foto stūrītī.

Izstādē “Skola 2019” piedalījās 118 dalībnieki no 11 valstīm. 25 gadu jubilejas ietvaros tās dalībnieki bija sarūpējuši turpat 20 dzimšanas dienas tortes, kuru kopējais svars sasniedza teju 100 kg! Visi izstādes apmeklētāji tika aicināti uz konferenču zāli tās nogaršot, vēlāk balsojot par labāko torti izstādes “Skola” facebook kontā. 

Dalīties

Saistītais saturs

LU sāk jaunu, aizraujošu multimediālu projektu topošajiem LU studentiem! 
28.02.2019.

LU sāk jaunu, aizraujošu multimediālu projektu topošajiem LU studentiem! 

Latvijas Universitātes radio NABA raidīs no izstādes “Skola 2019”
27.02.2019.

Latvijas Universitātes radio NABA raidīs no izstādes “Skola 2019”

LU izstādē “Skola 2019” piedāvās aktīvu atpūtas zonu
25.02.2019.

LU izstādē “Skola 2019” piedāvās aktīvu atpūtas zonu