Ceturtdien, 28. februārī, plkst. 9.30 Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā (Jelgavas iela 3, 103./104. telpa) norisināsies referātu sesija "Latvijas Universitāte: Zinātne industrijas attīstībai". Konferences sesijā LU pētnieki un uzņēmumu pārstāvji dalīsies ar savu pieredzi zinātnes komercializācijā un aktuālajām tendencēm tehnoloģiju pārnesē.

Konferenci ar uzrunu atklās LU rektors Indriķis Muižnieks. Turpinājumā Komunikācijas un inovāciju departamenta Tehnoloģiju pārneses nodaļas vecākais eksperts un Bioloģijas fakultātes pētnieks Mārtiņš Borodušķis informēs par sadarbības formām ar LU, savukārt SIA "Silvanols" zinātnisko projektu vadītāja Līga Gibnere stāstīs par izaicinājumiem, ar kuriem nākas sastapties medicīnas ierīču izstrādē.

Referātu sesijas laikā uzstāsies viesi - pētnieki un industrijas pārstāvji -, kuri izklāstīs zinātnes komercializācijas piemērus un aktuālās tendences tehnoloģiju pārnesē Latvijā.

Konferences klausītājiem būs iespēja piedalīties referātu lasījumos, kur par LU lomu produktivitātes un konkurētspējas pētījumos stāstīts profesors, LU BVEF dekāns Gundars Bērziņš, bet par padomiem naudas investīciju iegūšanā runās akcelerācijas fonda "Buildit Latvia" vadītājs Matīss Neimanis. Referātu par elektromagnētisko sistēmu pielietojumu metalurģijā lasīs LU Fizikas Institūta vadošais pētnieks Andris Bojarevičs, un par  mobilo aplikāciju sabiedrības veselībai stāstīs LU ĢZZF vadošā pētniece Olga Ritenberga. Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Saite uz reģistrāciju: https://goo.gl/forms/dFRtD6OtUziWpkVx2

Dalīties

Saistītais saturs

LU 77. starptautiskā zinātniskā konference pulcē nozares ekspertus
22.02.2019.

LU 77. starptautiskā zinātniskā konference pulcē nozares ekspertus