Augstskolas vispārējā personāla darba izpildes vadības sistēmas izstrāde un ieviešana

Dīna Aleksandra Tiltiņa, Ph.D.

Darba izpildes vadība ir nozīmīgs personāla vadības process, kura mērķis ir sistemātiski plānot, vadīt, novērtēt un attīstīt darbinieku darba izpildi, nodrošinot darba kvalitāti un darbinieku produktivitāti. Darba izpildes vadības sistēma dod iespēju uzstādīt darbiniekiem uzdevumus un konkrēti mērīt to izpildi un sasaisti ar uzņēmuma stratēģiju un struktūrvienību mērķiem, kā arī veicina regulāru, konstruktīvu un uz attīstību vērstu atgriezeniskās saiknes sniegšanu darbiniekiem. 

Projekta ietvaros izstrādāja vienotu darba izpildes vadības sistēmu Latvijas Universitātes administrācijas vispārējām personālam (kārtību, veidlapas un rokasgrāmatu). 126 Latvijas Universitātes administrācijas darbiniekiem noteica uzdevumus ar mērāmiem rezultātiem (noteiktiem rezultatīviem rādītājiem un izpildes termiņiem) uz akadēmisko gadu (no kārtējā gada 1. septembra līdz nākamā gada 31. augustam). 45 darbinieki nebija uzstādījuši uzdevumus līdz projekta beigām, kura rezultātā nebija iespējams izvērtēt darba uzdevumu noteikšanas gaitu un sagatavot priekšlikumus par darba izpildes vadības sistēmas pilnveidošanu. Priekšlikumi tiks sniegti, kad būs saņemti visi Latvijas Universitātes administrācijas darbinieku uzdevumi. Latvijas Universitātes Stratēģiskā plāna noteikto darbu rezultātu sasniegšanu caur darba izpildes vadības sistēmu varēs izvērtēt, kad būs beidzies darba izpildes vadības cikls - pēc ikgadējās novērtēšanas 2014. gada rudenī.

Darba izpildes vadības sistēmas ieviešana Latvijas Universitātē ir vairāku gadu process, kura izstrāde un ieviešana ir plānota trijos posmos (Latvijas Universitātes administrācijas vispārējais personāls, pārējais vispārējais personāls, akadēmiskais personāls).