Latvijas tēls Krievijas medijos

Projekta vadītājs Nils Muižnieks

Projekta galvenais rezultāts ir unikāls rakstu krājums angļu valodā par Latvijas tēlu Krievijas medijos ar nosaukumu Manufacturing Enemy Images? Russian Media Portrayal of Latvia (LU apgāds, 2008) (latviski - Ražojot ienaidnieka tēlus? Latvijas attēlojums Krievijas medijos). Grāmata ir ļoti nozīmīga un varētu interesēt ne tikai Krievijas mediju pētniekiem, bet arī Krievijas ārpolitikas pētniekiem kopumā. Tēma kļuva jo aktuālāka, kad Gruzijas-Krievijas kara laikā Gruzijas valdības pārtrauca restranslēt Kreivijas televīziju un līdzīgu soli spēra Ukrainas valdība pirmsvēlēšanu laikā. Grāmata jau plaši izplatīta un izmantota maģistra kursā par Krievijas attiecībām ar NVS un Baltijas valstīm

Viens blakus rezultāts ir Toma Rostoka zinātnisks raksts par to, kā Eiropas Savienības paplašināšanās laikā Kreivijas mediji attēloja Kaļiņingradas jautājumu. Raksts ir prezentēts Eiropas Politikas zinātnes konsorcija konferencē un tiek iesniget publicēšanai starptautiskajam žurnālam.

Otrs blakus rezultāts ir labas iestrādes nākamai grāmatai par vēstures jautājumu Latvijas-Krievijas attiecībās. Augšminētajā rakstu krājumā viens raksts veltīts vēstures jautājuma atpsoguļojumam, taču tēma ir ļoti plaša un autoru komanda turpina darbu pie jauna rakstu krājuma, kas būs gatavs 2009. gadā.