Matemātikas un angļu valodas programmu saturiski integrētā pilnveide Latvijas Universitātē Eiropas kontekstā

Projekta vadītājs: J.Mencis

Latvijas Republikas ekonomikai ļoti nepieciešami kvalificēti eksakto zinātņu un valodu speciālisti, taču Latvijas skolēni nepietiekoši izvēlas studēt Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas, kā arī Moderno valodu fakultātē. Lai piesaistītu vairāk studentu, nepieciešams modernizēt attiecīgās studiju programmas, sasaistot angļu valodas un matemātikas apguves dažus aspektus. Tā kā arvien vairāk Eiropas valstis atver robežas brīvai darbaspēka plūsmai ( turklāt daudzi LU Fizikas un matemātikas fakultātes studenti ir izteikuši vēlēšanos, lai studiju kursu saturu būtu iespējams apgūt vienlaicīgi ar angļu valodas pilnveidi) projekta Content Integrated Development of Mathematics and English Language Programmes at the University of Latvia in European Context mēķis pilnībā atbilst dotajai situācijai mūsu valstī.

Projektā veikti attiecīgi uzdevumi (par ko liecina attiecīgie zinātniskie raksti un citi rezultatīvie rādītāji):

  1. projektā (bez atlīdzības )iesaistīto studentu apmācība datu vākšanai;
  2. datu vākšana Latvijas bibliotēkās, LU arhīvā, LU bijušo un esošo darbinieku aptaujas;
  3.  savākto datu apstrāde un analīze;
  4.  plānota dalība LU zinātniskajā konferencē;
  5.  docētāju un studentu savākto datu (aptverot visu reģionu matemātikas skolotājus un vidusskolu direktoru vietniekus) prezentācija konferencē;
  6.  zinātnisko rakstu izstrāde un iesniegšana publicēšanai starptautiski citējamos izdevumos.

Kā galveno uzskatām sadaļas par matemātikas un angļu valodas studiju programmu pilnveidi sagatavošanu publicēšanai grāmatā par LU vēsturi.

Tā kā ir noskaidrots , ka CLIL (saturiski integrētā valodu mācīšana) nodrošina minēto programmu ( un ne tikai ) ģenēzi, būtu pozitīvi pētījumus ieviest praksē u tos turpināt.