Latvijas valsts un korporatīvā sektora attīstības Aletrnatīvo scenāriju modelēšana un zināšanu pārvaldības jaunākās tehnoloģijas

Informācija par projekta 2005/8-LU “Latvijas valsts un korporatīvā sektora attīstības alternatīvo scenāriju modelēšana un zināšanu pārvaldības jaunākās tehnoloģijas (Latvia’s State and Corporate Sector Alternative Development Scenario Modelling and Knowledge Management Latest Developments in Technology)” rezultātiem 2006. gadā.
Projekta vadītāji: prof. Ludmila Frolova un asoc. prof. Uldis Rozevskis (Ekonomikas un vadības fakultāte).
Projekta mērķi ir palikuši iepriekšējie: izpētīt jaunākās modelēšanas un zināšanu pārvaldības metodes. Detalizētāk par projekta mērķiem un pētījumu virzieniem iespējams uzzināt no 2005.gada pārskata. 2006.gadā pētījumi turpinājās sekojošos virzienos: Latvijas valsts fiskālās politikas ilgtspējības modeļi atbilstoši Lisabonas stratēģijas mērķim – Eiropas Savienībai kļūt par konkurētspējīgāko uz zināšanām balstīto ekonomiku pasaulē (doktorante K. Savicka); Latvijas banku sektora attīstības alternatīvie scenāriji ES finanšu telpā, iekļaujot tajos informācijas augstās tehnoloģijas un cita veida inovācijas (doktorants L. Mednis), pakalpojumu sektora uzņēmumu attīstības iespējas, ņemot vērā uzkrāto pieredzi un zināšanu pārvaldības tehnoloģiju izmantošanu (doktorante K. Rozīte). Par šo pētījumu rezultātiem tiks ziņots LU gadskārtējā zinātniskajā konferencē, par tiem ir sagatavoti raksti Ekonomikas un vadības fakultātes zinātnisko rakstu krājumiem un tie tiek izmantoti studiju procesā lekcijās un semināru nodarbībās.

Projekta vadītāji:
Prof. L.Frolova
Asoc. prof. U.Rozevskis