Foto: LU Senioru klubs.

Otrdien, 7. maijā pie Latvijas Universitātes (LU) Senioru kluba biedriem viesojās Erasmus+60 projekta komanda, kas viņiem pasniedza praktisku nodarbību par dizaina domāšanu.

Praktiskās nodarbības organizatori ir LU Erasmus+60 projekta komanda, kas kopā ar sešiem partneriem no Šveices (University of Zurich), Francijas (University of Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines), Horvātijas (Univeristy of Split) , Čehijas (Mendel University of Brno), Portugāles (University of Porto) un Ungārijas (Eotvos Lorand University), izstrādāja 7 e-mācību kursus, kuru mērķis ir iekļaut seniorus mūžizglītības mācību procesā.

LU komanda ir izstrādājusi studiju kursu par kritisko domāšanu – cik svarīga mūsdienās ir prasme domāt kritiski un atpazīt krāpniecību digitālā vidē, kā atpazīt vitlus ziņas, dezinformāciju un kā iemācīties “dizaina domāšanu”, lai atvieglotu savas ikdienas gaitas. Ņemot vērā tēmas aktualitāti, LU komanda klātienē aprobēja vienu no šī e-mācību kursa moduļiem.

Pasākumā pulcējās 30 LU Senioru kluba biedri. Praktiskās nodarības vadītājas bija LU profesore pārvaldes un administrācijas jomā Iveta Reinholde un zinātniskā grāda pretendente Aleksandra Kjakste, kas, balstoties starppaaudžu mācīšanās pieejā, ieskicēja dizaina domāšanas praktiskos aspektus. Nodarbības laikā seniori uzzināja to, kas ir dizaina domāšana, kāpēc ir svarīgi domāt “ārpus rāmjiem” un to, cik daudz peļu slazdu patenti (242!) ir reģistrēti pasaulē, pateicoties dizaina domāšanai.

Kā atzīmē paši pasākuma dalībnieki: “Mēs katrs varam būt savas dzīves dizainers, galvenais ir nebaidīties un virzīties uz priekšu!” Kopumā praktiskā nodarbība raisīja dzīvas diskusijas ne vien auditorijā, bet arī ārpus tās. Dalībnieki bija gandarīti par iespēju “pakustināt savas pelēkās šūniņas”, par atkalredzēšanas iespējām un par iespēju būt “apritē”.

LU Erasmus+60 komanda izsaka pateicību visiem dalībniekiem un LU Sociālā dienesta vadītājai Astrai Kravčenko, kas palīdzēja informēt un iedrošināt seniorus piedalīties nodarbībā.

Dalīties