Publicitātes foto.

20. aprīlī Tallinā (Igaunijā) norisinājās Igaunijas pūtēju orķestru konkurss (Eesti Puhkpilliorkestrite Turniir 2024), kurā piedalījās orķestri no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Latvijas Universitātes (LU) Pūtēju orķestris, atskaņojot programmu augstākās grūtības pakāpes "E" grupā, ieguva 1. vietu, Lielo balvu un diplomu par labāko obligāto skaņdarbu atskaņojumu.

Latviju konkursā pārstāvēja četri pūtēju orķestri. Pavisam sacensībās piedalījās 24 dalībnieki, kurus vērtēja starptautiska žūrija: diriģenti no Nīderlandes, Lietuvas, Somijas un Igaunijas.

LU Pūtēju orķestris piedalījās augstākās grūtības pakāpes "E" grupā, kurā bez LU Pūtēju orķestra savu programmu žūrijai atskaņoja arī trīs Igaunijas orķestri.

LU Pūtēju orķestris ieguva 1. vietu un Lielo balvu (Grand Prix), kā arī diplomu par labāko obligātā skaņdarba atskaņojumu. Konkursā tika atskaņots igauņu komponista Kristo Matsoni skaņdarbs “Mirāža”, jaunā latviešu komponista Dāvida Baloža skaņdarbs - veltījums Hirosimas traģēdijai “Hibu-sha”, kā arī šā gada maija ieplānotā Eiropas pūtēju orķestru čempionāta obligātais skaņdarbs “Dirty Dancing”, kura autors ir norvēģu komponists Torsteins Āgārds-Nilsens.

LU Pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Puriņš, bet diriģente - Māra Lemkena.

Dalīties