Šogad 22. aprīlī plkst. 17.30 Baltijas-Vācijas augstskolu birojs rīko zinātnisko vakaru “Vācu valoda kā svešvaloda laika spogulī”, kurā piedalīsies profesors Klauss Altmaiers (Claus Altmayer, Vācija) ar vieslekciju “Vācijas konstitūcija – eksporta hits? Par pamattiesību un demokrātisko vērtību mācīšanu vācu valodas kā svešvalodas un otrās valodas kontekstā” un profesore Rēte Bendere (Reet Bender, Igaunija) ar prezentāciju “Vācu valodas kā svešvalodas mācību saturs Staļina laikā”.

Kaut arī interese pēdējos gados ir samazinājusies, vācu valodas kā svešvalodas mācīšanai un apguvei joprojām ir svarīga loma Igaunijas izglītības iestādēs. No vienas puses, pamatojoties uz jautājumu par to, kādi motīvi, intereses un mērķi tiek īstenoti vācu valodas apguvē, un, no otras puses, balstoties uz Vācijas ārējās kultūras politikas un izglītības politikas nostādnēm, profesora Klausa Altmaiera vieslekcijā, galvenokārt, tiks apspriests jautājums par to, kāda loma vācu valodas apguvē var būt to demokrātisko vērtību un pamattiesību mācīšanai, kādas formulētas Vācijas konstitūcijā.

Profesors K.Altmaiers ir bijis vācu valodas kā svešvalodas un otrās valodas profesors Leipcigas Universitātes Herdera institūtā un no 2011. līdz 2014. gadam Leipcigas Universitātes izglītības un starptautisko lietu prorektors. Profesoram  ir daudz publikāciju par kultūru un kultūras apguves lomu vācu valodas kā svešvalodas un otrās valodas kontekstā, jaunākā no publikācijām: Kultūras studijas. Ievads vācu valodas kā svešvalodas un otrās valodas priekšmetā.

Pasākums notiks attālināti, Zoom platformā, vācu valodā ar sinhrono tulkojumu angļu valodā.

Zinātniskais vakars notiek Vācu valodas mēneša Latvijā un Vācu pavasara Igaunijā ietvaros. Interesentiem ir iespējas piedalīties arī klātienē Tartu Universitātē, 207. telpā, Lossi 3, Tartu, Igaunijā.

Dalība: bez maksas

Reģistrācija dalībai

Dalīties