Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes (LU) Senāta sēdē 25. martā apstiprināti divi LU Goda biedri, četri LU Goda doktori un trīs LU emeritus profesora goda nosaukuma saņēmēji.

LU Goda biedra nosaukums piešķirts Vācijas Evaņģēliskās baznīcas bīskapei Petrai Bossei – Hūberei (Petra Bosse - Huber) par LU zinātnieku iesaisti starptautiskajā apritē un lielo devumu sabiedrībā nozīmīgu problēmu risināšanā, un Minsteres Universitātes doktoram Klausam Neigebaueram (Klaus Neugebauer) par ilggadēju radošu akadēmisko sadarbību un atbalstu LU zinātnieku iesaistei starptautiskajā apritē. 

LU Goda doktora grāds (Doctor honoris causa Universitatis Latviensis) piešķirts Gēteborgas Universitātes profesoram PhD Dagam Hanstorpam (Dag Hanstorp) par izcilu zinātnisko darbību un ilgstošu sadarbību ar Latvijas zinātniekiem. Par izcilu un ilgstošu sadarbību ar LU, tās zinātniekiem, pētniekiem un studentiem baltistikas jomā, kā arī augstvērtīgu zinātnisko darbu baltu valodniecībā, īpaši latviešu valodas kursisko izlokšņu un Kuršu kāpu latviešu valodas paveida, kā arī baltu valodu (latviešu, lietuviešu, prūšu un kuršu) vēstures un kontaktu pētījumiem LU Goda doktora grāds piešķirts Klaipēdas universitātes profesorei Dr. hum. Daļai Kiseļūnaitei (Dalia Kiseliūnaitė). Poznaņas Adama Mickeviča universitātes profesorei Dr. habil. phil. Nikolei Nauai (Nicole Nau) LU Goda doktora grāds piešķirts par augstvērtīgu un ilggadēju sadarbību ar LU, tās zinātniekiem, pētniekiem un studentiem valodniecības jomā, kā arī izcilu zinātnisko darbu sinhroniskajā, vispārīgajā un tipoloģiskajā valodniecībā, īpaši latviešu valodas un tās latgaliešu rakstu valodas paveida izpētē, to starptautiskās atpazīstamības veicināšanā. Par izcilu zinātnisko darbību un veiksmīgu sadarbību ar Latvijas zinātniekiem LU Goda doktora grāds piešķirts Tartu Universitātes profesoram Dr. theol. Riho Altnurmem (Riho Altnurme).  

Emeritus profesora goda nosaukums, ko LU piešķir par īpašu ieguldījumu akadēmiskajā darbā profesoriem un asociētajiem profesoriem pēc pensijas vecuma sasniegšanas, tiek piešķirts profesorei Ausmai Cimdiņai, profesorei Ilzei Kangro un profesoram Viesturam Melecim. 

LU Goda biedra, LU Goda doktora un emeritus profesora nosaukumu saņēmēju godināšana notiks Svinīgajā Senāta sēdē septembrī. 

Dalīties