21. martā plkst. 10.30 Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) notiks Latvijas Republikas ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa vieslekcija "Latvijas ārpolitikas aktualitātes”, kuras laikā ministrs pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un LU SZF Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā.

Jau vairāk nekā divus gadus esam liecinieki Krievijas brutālajam karam un rupjiem vispārpieņemto cilvēktiesību un starptautiskā tiesiskuma pārkāpumiem. Tas ir fundamentāli ietekmējis arī Latvijas ārējo un drošības politiku. Šajā laikā Latvija ir spējusi parādīt prasmīgi vadītu, veiksmīgu ārpolitisko darbību, kas vērsta uz atbalsta palielinājumu Ukrainai, NATO un ES pozīciju stiprināšanu un Baltijas valstu līderības Eiropā veicināšanu. Krišjāņa Kariņa vieslekcija Sociālo zinātņu fakultātē būs iespēja politikas zinātnes studentiem diskutēt par aktuālākajiem Latvijas ārpolitikas jautājumiem ministra vadībā.

Lekcijas laikā ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un LU SZF Politikas zinātnes nodaļas iedibināto ikgadējo Inovācijas balvu starptautiskās politikas pētniecībā.

Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU SZF Politikas zinātnes nodaļas students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

Lekcija būs atvērta ikvienam klausītājam, iepriekš reģistrējoties elektroniski, rakstot uz e-pastu: sigita.struberga@lu.lv

Dalīties