Foto: Toms Grīnbergs, LU Komuniācijas departaments

Latvijas Universitāte (LU) aicina ikvienu LU darbinieku pieteikt savu dalību šī gada “Ēnu dienā”, lai jau aprīļa sākumā iepazīstinātu skolēnus un interesentus ar savu profesiju! Rādi un stāsti par sava darba specifiku, pienākumiem un ikdienas notikumiem, jo šis ir lielisks veids kā atbalstīt izglītību un palīdzēt jauniešiem attīstīt savas intereses un talantus. Ēnu dienas organizatori dalās ar ieteikumiem, kas varētu palīdzēt sagatavoties veiksmīgākai un aizraujošākai dienai ar skolēniem.

Aicinām aizpildīt pieteikuma anketu: https://ej.uz/LU2024 

Šogad Ēnu diena norisināsies 4. aprīlī, un tās laikā ir lieliska iespēja dalīties ar savu pieredzi un zināšanām ar motivētiem jauniešiem, kas vēlas uzzināt vairāk par to, kāda ir mūsu ikdiena. Šī ir iespēja ne tikai sniegt ieskatu jauniešiem par to, ko mēs katru dienu darām, bet arī veidot nākotnes perspektīvas un iedvesmot nākamās paaudzes speciālistus.  

Ēnu dienai jānotiek klātienē no četrām līdz sešām stundām. Pēc organizētāju ieteikuma tā būtu jāsāk jau plkst. 9.00!  

Organizatoru ieteikumi “Kā sagatavoties Ēnu dienai?” 

Jau laikus nosūtīt ēnotājiem datu apstrādes formu (lejupielādēt), kas jāaizpilda vecākiem (ja vēlies Ēnu dienas laikā uzņemt foto, kā arī saņemt informāciju par ēnotāju). Līdz ar 2018. gada 25. maijā spēkā stājušos Vispārīgo datu aizsardzības regulu, Ēnu devējiem ir nepieciešams skolēnu aizpildīts pieteikums dalībai un vecāku aizpildīta datu apstrādes forma.  

Izveidot konkrētu dienas plānu, lai ēnotājs zinātu, kas viņu attiecīgajā dienā sagaida, kā nokļūt ēnošanas vietā un kā nokļūt, piemēram, līdz autoostai vai dzelzceļa stacijai, dodoties mājup. Neaizmirsti sagatavot informāciju par LU un konkrētā amata reālajiem ikdienas pienākumiem mēneša griezumā; kāda izglītība nepieciešama, lai strādātu attiecīgajā amatā un kur to iespējams apgūt. Atceries, ka šis pasākums nav tikai par darba aprakstu vai karjeras ceļu stāstīšanu, bet gan par personīgu saziņu, kas var ietekmēt jauniešu izvēles un nākotnes plānus. 

Padomāt par pusdienām un kafijas pauzi, vai tiks nodrošinātas pusdienas vai arī nepieciešams par to gādāt pašam. Sazinoties ar skolēniem, norādi šo informāciju.  

Izdrukāt apliecinājumu (lejupielādēt), lai pasākuma laikā vari piefiksēt komentārus un atziņas par Ēnu dienu un dalībnieku iesaisti. Pēc pasākuma šis apliecinājums skolēnam varēs kalpot kā ieraksts CV un attaisnojoša zīme skolā.    

Lūdzu, ņemiet vērā, ka šī ir brīnišķīga iespēja ne tikai jauniešiem, bet arī mums pašiem – izcelt savu darbu un izjust lepnumu par to, ko mēs katru dienu veicam. Tādēļ nekavējies un piesaki sevi Ēnu dienai 2024!  

Ēnu dienas norises datumi: 

  • 1.–4. marts     Pieteikšanās 1. kārta.  
  • 5.–7. marts     Uzņēmumi apstiprina ēnotājus savām vakancēm.  
  • 8.–11. marts    Pieteikšanās 2. kārta. 
  • 12.–14. marts  Uzņēmumi apstiprina ēnotājus savām vakancēm.  
  • 15.–18. marts   Pieteikšanās 3. kārta. 
  • 19.–21. marts   Uzņēmumi apstiprina ēnotājus savām vakancēm.  
  • 25. marts – garantēta iespēja – skolēnu pieteikšanās uz brīvajām vakancēm tikai tajos uzņēmumos, kuri ir piekrituši uzņemt motivētos skolēnus, kuri nav apstiprināti 1., 2. un 3. kārtā. 

Pasākuma laikā aicinām izmantot mirkļbirkas: #enudiena2024; #enudiena. 

Vairāk informācijas:https://enudiena.lv/ 

   

Dalīties