Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Vakar, 26. februārī, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā aizvadītas LU rektora amata kandidātu publiskās debates. Abiem balsošanai izvirzītajiem kandidātiem – Signei Bāliņai un Gundaram Bērziņam – tā bija vēl viena iespēja LU saimi visaptveroši iepazīstināt ar savu skatījumu par LU izaugsmes nodrošināšanu. Jaunā rektora vēlēšanas LU Satversmes sapulcē notiks jau šonedēļ – 1. martā.

LU izsludinātajā starptautiskajā konkursā Latvijas nacionālās, vadošās un ietekmīgākās augstskolas vadītāja amatam tika saņemti 24 pieteikumi. Turpmākai cīņai par LU rektora amatu tika izvirzīti divi kandidāti – LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesore un LU rektora padomniece Signe Bāliņa un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns profesors Gundars Bērziņš.  

Gatavojoties debatēm, ikviens interesents bija aicināts uzdot savu jautājumu kandidātiem tīmekļa vietnē rektoravelesanas.lu.lv. Tie tika apkopoti un iespēju robežās uzdoti kandidātiem debašu laikā. Debates moderēja žurnālists Arnis Krauze.  

“Mēs esam jauna ceļa sākumā. Šis jaunais ceļš mums ir ejams kopā, un tikai kopā mēs veidosim panākumiem bagātu Latvijas Universitāti, mums un visai sabiedrībai. Strādāsim kopā Latvijas nākotnei!” aicināja Gundars Bērziņš.  .

“Mana pieredze ļauj justies pārliecinoši, ka spēju stāvēt par Latvijas Universitāti, ja esat aiz manis. Ir lietas, ko varam izdarīt tikai kopā. Universitātes misija ir kalpot zinātnei un tēvzemei, un rektoram ir jākalpo universitātei. Esmu tam gatava,” uzrunājot Universitātes saimi, teica Signe Bāliņa.  

Jaunā rektora izvēle noslēgsies ar rektora vēlēšanām LU Satversmes sapulcē 1. martā.  

Debašu pasākuma tiešraides ieraksts skatāms LU kontā Youtube.

Dalīties

Saistītais saturs

LU rektora vēlēšanas notiek jau šodien!
01.03.2024.

LU rektora vēlēšanas notiek jau šodien!

LU rektora vēlēšanas
26.02.2024.

LU rektora vēlēšanas