18.00

Festivālu pirmajā dienā apmeklējuši vairāk nekā 3000 interesentu; gaidīsim jūs atkal rīt!

Veiksmīgi noslēgusies Latvijā lielākā studiju festivāla “L-Universs” 2024 norises pirmā diena! Tikpat priecīgi, entuziastiski un enerģiski gaidīsim apmeklētājus arī rīt! Šodien uzņemtos foto aicinām skatīt mūsu fotoarhīvā, kas arvien tiek papildināts ar jauniem uzņēmumiem!

Divu dienu garumā – šodien un rīt, 23. un 24. februārī, no plkst. 9.00 līdz 18.00 gaidīts ikviens interesents – skolēni, skolotāji, vecāki un citi -, lai astoņos LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas stāvos iepazītu daudzveidīgo LU studiju piedāvājumu. Ieeja festivālā un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Nāc un pievienojies! – programmu meklē: www.luniverss.lu.lv  

Aicinām visas dienas garumā LU portālā www.lu.lv sekot teksta tiešraidei no festivāla norises! 

17.30

4. stāvā arī rīt būs iespēja izmēģināt pirmās palīdzības sniegšanu

LU Rīgas 1. medicīnas koledžas pārstāvji apmeklētājiem šodien deva iespēju iemēģināt roku praktiskā veselības aprūpē - un šāda iespēja būs arī rīt visas dienas garumā!

17.00

Humanitāro zinātņu zonā pilnā sparā turpinās spēle “Kad tas bija?”

Spēle piedāvā apmeklētājiem uz laika līnijas sakārtot īpašus, mazāk zināmus Latvijas un pasaules vēstures notikumus pareizā hronoloģiskā secībā. Tā kā lielākā daļa no piedāvātajiem notikumiem daudziem ir pavisam jauni, tā ir iespēja ne tikai pielietot atjautību, cenšoties no konteksta (vai vēsturniekiem!) “izvilkt” kādus noderīgus pavedienus, bet arī uzzināt ko jaunu.

16.30

Sociālo zinātņu zonā 16.40 sāksies saruna par to, kā saņemt Nobela prēmiju

Drīzumā 5. stāva 501. telpā apmeklētāji aicināti noskaidrot, par ko mūsdienās var saņemt miljonu un Nobela prēmiju ekonomikā?

16.00

Plašajā Dabaszinātņu zonā ir iespēja ieskatīties kristālos

Dabaszinātnes “izpletušās” veselos divos ēkas stāvos – 6. stāvā pie sevis aicina ķīmiķi un biologi. Te pieejami eksperimenti ar pašiem savām maņā. LU ķīmiķi aicina – ieskaties kristālos!

15.30

Uz festivāla lielās skatuves 16.00 gaidāma viktorīna; Humanitāro zinātņu zonā visi aicināti doties valodu ceļojumā

3. stāvā ar humanitāro zinātņu studenti un mācībspēki sagatavojuši erudīcijas spēles un darbnīcas un aicina doties valodu ceļojumā. Reliģijpētniecības speciālisti aicina, vadoties pēc dotā alfabēta, uzrakstīt savu vārdu senebreju un sengrieķu valodās.

15.00

15.30 veselības aprūpes interesenti aicināti tikties ar radiogrāferu staru terapijā; LU Fonda informācijas stendā pieejama plaša informācija par stipendiju iespējām

Drīzumā – 15.30 – Medicīnas un veselības zinātņu zonā 4. stāvā sāksies nākošā iespēja tikties ar radiogrāferu. Tikām 2. stāvā LU Fonda informatīvajā stendā pieejama plaša informācija par iespējām savām studijām saņemt atbalstu stipendijas veidā. 

14.30

Pasniegtas LU Skolu balvas; laureātus ar koncertu sveic RAUM

LU Skolu balvu piešķir katra Latvijas reģiona skolai, kura iepriekšējā gadā devusi vislielāko ieguldījumu LU studentu saimes papildināšanā. Šogad apbalvotas: Rīgā – Rīgas Kultūru vidusskola; Rīgas reģionā – Baldones vidusskola; Vidzemē – Madlienas vidusskola; Latgalē – Rugāju vidusskola; Kurzemē – Talsu Valsts ģimnāzija, Zemgalē – Bauskas 2. vidusskola. Sveicam! Un sveic arī RAUM! Festivāla augošais fotoarhīvs jau pieejams!

14.00

2. stāvā darbojas virkne informatīvo stendu

Informatīvajos stendos apmeklētājiem ir iespēja uzzināt visu par uzņemšanas procesiem LU, augstskolas piedāvātajām starptautiskās mobilitātes iespējām, LU Dienesta viesnīcām, LU Studentu padomes darbu, sagatavošanās kursiem un daudz, daudz ko citu.

13.30

14.10 uz “L-Universs” lielās skatuves gaidāms RAUM koncerts; 2. stāvā norisinās īpaša programma Ukrainas ģimenēm

Drīz uz skatuves kāps “L-Universs” īpašais mākslinieks, Latvijā pazīstamais RAUM – gaidīti visi! 

Ēkas 2. stāvā, 203. telpā, LU strādājošie ukraiņu zinātnieki ar aktivitātēm Bērnu istabā sirsnīgi uzņem Ukrainas ģimenes. Viņi kopīgi krāso, spēlē galda spēles un viktorīnu par Ukrainu, risina fizikas uzdevumus, vada ekskursijas ukraiņu valodā, bet LU zinātnieks Dr. Roman Viter aicina iepazīt reālo zinātnes vidi, interesentus vedot īpašā vizītē un LU Atomfizikas un spektroskopijas institūta laboratoriju.  

13.00

Ārpusstudiju iespēju zonā 1. stāvā apskatāmi krāšnie LU Kultūras centra kolektīvu tērpi

12.30

Erudīcijas spēle LU Skolu balvā; 12.45 šodien pēdējā iespēja piedalīties Kosmisko objektu optiskajā novērošanā

Uz festivāla lielās skatuves sākusies LU Skolu balvas pasniegšana, kuru ievada erudīcijas spēle. Pasākums skatāms arī tiešraidē LU Facebook profilā. Tajā piedalās visu sešu apbalvoto skolu īpaši izvirzītie skolēni un skolotāji. Tikām aicinām 12.45 nenokavēt šodien vēl pēdējo iespēju uzzināt ko vairāk par Zemi, skatoties zvaigznēs kopā ar LU Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūtu Dabaszinātņu zonā 7. stāvā, 717. telpā.

12.00

LU Skolu balva tiešraidē Facebook; Aicinām saskatīt sevi veselības aprūpē un nenokavēt Anatomijas laboratorijas norisi 12.30

Abas festivāla dienas jaunie censoņi aicināti izzināt vienu no LU populārākajiem studiju virzieniem – 4. stāvs atvēlēts Medicīnas un veselības zinātnēm. Te ir iespēja piedalīties Zāļu formu tehnoloģiju un Simulāciju laboratorijās un izprašņāt īstu radiogrāferu staru terapijā, bet 12.30 sāksies nākošā Anatomijas laboratorija!

LU Skolu Balvas pasniegšanas norise tiešraidē skatāma LU Facebook profilā.

11.30

12.00 sāksies LU Skolu balvas pasniegšana; liela interese par piedāvātajām LU ārpusstudiju iespējām

12.00 uz festivāla lielās skatuves sāksies LU Skolu balvas pasniegšana, uz kuru pulcējušies skolu pārstāvji no visas Latvijas. Tikmēr apmeklētāji 1. stāvā ar interesi iepazīst LU piedāvātās ārpusstusiju iespējas – Radio NABA aicina “Pagriezt vinila pasauli”, par iespējām iesaistīties kultūras aktivitātēs vēsta LU Kultūras centrs. LU Karjeras centrā ikvienam, kas vēl, iespējams, jūtas nedroši par savu nākotnes izvēli, tiek piedāvātas karjeras konsultācijas. 104. telpā aktivitātes piedāvā LU muzejs, bet 106. telpā sportiski noskaņotos gaida LU Sporta Centrs.

11.00

Dabaszinātņu zonā 7. stāvā varēs “salauzt smadzeni”

Plkst. 12.00 – 13.00 7. stāvā gaidāmi fizikas eksperimenti ar LU fiziķi Pauli Paulinu! – nenokavē!  

Tikām zonā uz dažādām aktivitātēm aicina ne tikai fiziķi, matemātiķi un optometristi, bet arī ķīmiķi, biologi, datoriķi, ģeogrāfi, ģeologi un vides zinātnieki!

10.30

Īpaša programma tieši skolotājiem – Skolotāju laundžā

8. stāvā, kur, cita starpā, paveras brīnišķīgs skats uz Rīgu, īpaša zona izveidota tieši skolotājiem. Kā gūt labsajūtu un neizdegt, kā tehnoloģijas izmantot savā labā un izmantot kā palīgu mācību stundās, kāpēc svarīgi pievērsties ētikai un palīdzēt skolēniem tapt par labākiem cilvēkiem, un kā skolotājam būt pārmaiņu nesējam. 

Līdz 11.00 LU vadošā pētniece Liena Hačatrjana vada sarunu “Kā skolotājam saskatīt skolēna domāšanu?” Dienas garumā gaidāmas arī sarunas par tehnoloģiju lomu mūsdienu izglītībā, par to, kas ir matemātikas trauksme un kā ar to cīnīties, par mākslīgo intelektu un tā radītajiem izaicinājumiem, un – vai vidusskolās vajadzīga audzināšana un – kāda? Programma: https://luniverss.lu.lv/programma/programma/  

10.00

Liela rosība Humanitāro zinātņu zonā 3. stāvā

Humanitāro zinātņu zonā interesentus aicina LU vēsturnieki, filozofi, filoloģijas un kultūras, teoloģijas un reliģijpētniecības speciālisti.  

9.30

Veselā miesā – vesels gars! Diena sākusies ar aktīvu rīta rosmi LU Sporta centra vadībā

Festivāla Sociālo zinātņu zonā 5. stāvā apmeklētājus gaida dažādas aktivitātes un konkursi, tikšanās ar biznesa, ekonomikas, antropoloģijas, jurisprudences un pedagoģijas studentiem un mācībspēkiem.

9.00

Plkst. 9.00 durvis vēris Latvijā lielākais Studiju festivāls “L-Universs” 2024!

Divu dienu garumā – šodien un rīt, 23. un 24. februārī, no plkst. 9.00 līdz 18.00 gaidīts ikviens interesents – skolēni, skolotāji, vecāki un citi -, lai astoņos LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas stāvos iepazītu daudzveidīgo LU studiju piedāvājumu. Ieeja festivālā un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas. Nāc un pievienojies! – programmu meklē: www.luniverss.lu.lv  

Aicinām visas dienas garumā LU portālā www.lu.lv sekot teksta tiešraidei no festivāla norises!

Dalīties