Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Šodien, 26. februārī, plkst. 16.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks LU rektora amata kandidātu noslēdzošās publiskās debates. Jaunā rektora vēlēšanas notiks 1. martā.

Uz amatu pretendē divi kandidāti – LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesore un LU rektora padomniece Signe Bāliņa un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns profesors Gundars Bērziņš

LU izsludinātajā starptautiskajā konkursā Latvijas nacionālās, vadošās un ietekmīgākās augstskolas vadītāja amatam tika saņemti 24 pieteikumi. 

Pirms debašu norises Universitātes personālam, mācībspēkiem, studentiem, kā arī medijiem bija iespēja iepazīties ar rektora amata kandidātu redzējumu par LU izaugsmes nodrošināšanai nepieciešamajām darbībām, tostarp iekšējo un ārējo konsolidāciju, lai sasniegtu LU stratēģijā izvirzītos mērķus zinātnes izcilības, studiju kvalitātes un citās Universitātei būtiskās jomās.  

Ikviens interesents tika aicināts uzdot savu jautājumu kandidātiem tīmekļa vietnē rektoravelesanas.lu.lv. Tie ir apkopoti un iespēju robežās tiks uzdoti kandidātiem debašu laikā. Debates moderēs žurnālists Arnis Krauze. 

Tiekoties ar amata pretendentiem, visa Universitātes saime un citi interesenti varēja iepazīties ar kandidātu redzējumu par LU attīstību un lomu Latvijas augstākās izglītības sistēmā.  

Jaunā rektora izvēle noslēgsies ar rektora vēlēšanām LU Satversmes sapulcē 1. martā. 

Dalīties

Saistītais saturs

TIEŠRAIDE. LU rektora vēlēšanas notiek jau šodien!
01.03.2024.

TIEŠRAIDE. LU rektora vēlēšanas notiek jau šodien!

Par LU rektora amatu cīnīsies Signe Bāliņa un Gundars Bērziņš 
11.12.2023.

Par LU rektora amatu cīnīsies Signe Bāliņa un Gundars Bērziņš 

Kā atrast labāko no labākajiem? “Alma Mater” raidījumā par rektora vēlēšanām
22.11.2023.

Kā atrast labāko no labākajiem? “Alma Mater” raidījumā par rektora vēlēšanām