Foto: Latvijas Olimpiskās komiteja

Šīs nedēļas laikā norisinājās Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Vieglatlētikas savienības svinīgie pasākumi, lai godinātu aizvadītā gada sporta dzīves izcilniekus. Garo un vidējo distanču skrējēja Agate Caune, kas studē Latvijas Universitātē (LU) un ir duālās karjeras sportiste, ieguvusi gada labākās sportistes titulus abu sporta organizāciju vērtējumā.

16. janvārī Ādažu kultūras centrā notika svinīgais apbalvošanas pasākums “Gada balva vieglatlētikā 2023”, kurā tika godināti Eiropas Vieglatlētikas asociācijas apbalvojumu ieguvēji, jaunie Latvijas rekordisti, labākie vieglatlēti un treneri.  

Agate Caune pērn laboja vairākus Latvijas rekordus atsevišķās vecuma grupās un svinīgajā pasākumā saņēma balvas divās nominācijās – “Gada U20 vieglatlēte” un “Gada vieglatlēte”.  

Savukārt 17. janvārī "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā tika godināti 2023. gada Latvijas labākie sportisti. Pērn Agate Caune kļuva Eiropas spēļu 5000 metru skriešanā čempioni, Eiropas U-20 čempionāta uzvarētāju 3000 un 5000 metru distancēs, kā arī par daudzu rekordu īpašnieci dažādās vecuma grupās, kas rezultējās ar “Trīs zvaigžņu balvas” saņemšanu nominācijā "Gada sportiste". 

"Priecājos, ka varēju būt šajā pasākumā. Izbaudīju katru mirkli tur. Būt nominantei starp šīm lieliskām sportistēm, kuras smagi strādā, lai sasniegtu savus mērķus, man bija jau uzvara. Esmu ļoti priecīga par augsto novērtējumu. Pateicos ikvienam, kurš balsoja par mani. Šis man būs kā stimuls turpināt iesākto, ticēt sev un saviem spēkiem, lai sasniegtu savus izvirzītos mērķus," akcentē Agate Caune. 

Esam lepni par Agati un viņas sasniegumiem sportā!  

 

Dalīties