6. novembrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisināsies 6. Baltijas starptautiskais simpozijs, kura ietvaros tiks atklāta vērienīga grāmatu izstāde un konference. Pasākums veltīts Korejas studiju nodibināšanas 10. gadadienai LU.

LU Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļa sadarbībā ar Pusanas Nacionālo universitāti (Dienvidkoreja) organizē 6. Baltijas starptautisko simpoziju, kura ietvaros norisinās grāmatu izstāde ar vairāk nekā 200 izdevumiem dažādās zinātņu nozarēs un akadēmiskā konference.  

Grāmatas izstādei sarūpējusi Pusanas Nacionālā universitāte. Ekspozīcija tapusi Pusanas Nacionālas universitātes bibliotēkas un LU Bibliotēkas komandu ciešā kopsadarbībā. Izstādē eksponētās grāmatas tiks dāvinātas LU Bibliotēkai, un tas būs izcils ieguldījums LU studiju un pētnieciskā darba izaugsmes veicināšanā. 

Akadēmiskajā konferencē uzsvērta universitāšu bibliotēku loma un izaicinājumi 21. gadsimtā.  Tāpat, akcentēta viena no Korejas izglītības un kultūras pamatvērtībām - izdevums Dongui Bogam (1613). 25 sējumu medicīnas enciklopēdija iekļauta UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” reģistrā un atspoguļo 17. gs. medicīnas  un filozofijas aspektus Korejā. 

Konference un grāmatu izstāde ir spilgts starptautiskās sadarbības un starpkultūru dialoga piemērs LU. 

Konferences darba valoda: angļu. 

 

Dalīties