Paverot plašākas iespējas un atvieglojot ikdienas gaitas, 25. oktobrī pie Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra atklās jauno gājēju un velobraucēju tiltu pār Kīleveina grāvi. Pēc tilta atklāšanas Rīgas dome un LU parakstīs sadarbības memorandu, kas paredz kopīgu un saskaņotu darbu, lai sekmētu pašvaldības un universitātes izvirzīto attīstības mērķu realizēšanu.

30 metrus garais un 5,6 metrus platais jaunais gājēju un velobraucēju tilts pār Kīleveina grāvi savienos Torņakalna apkaimi ar Mūkusalas ielu, kas ikdienā pavērs jaunas iespējas izmantot Mūkusalas biroja apkaimes piedāvājumus un sekmēs mobilitātes attīstību pilsētā. Jaunais tilts pār Kīleveina grāvi atrodas Dēļu ielas trasē starp Jelgavas ielu Torņakalna pusē un Mūkusalas biznesa centra teritoriju, pa kuru turpināsies gājēju un velosipēdistu ceļš līdz Mūkusalas ielai. 

Tilta atklāšanas pasākums plānots plkst. 11.00 pie Kīleveina grāvja blakus jaunajam gājēju un velobraucēju tiltam (LU Akadēmiskā centra pusē) un tajā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone, Pilsētas attīstības departamenta Projektu vadības pārvaldes vadītājs Dagnis Samausks, SIA “Tilts” valdes loceklis Artjoms Gridņevs, Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks, Mūkusalas biznesa centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. 

Pēc tilta atklāšanas pasākuma Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis un LU rektors prof. Indriķis Muižnieks parakstīs memorandu, kas paredzēs kopīgu un saskaņotu darbu, lai veicinātu zinātnes un inovāciju mijiedarbību ar pilsētas attīstību, un veidotu Rīgu par ilgtspējīgu, inovatīvu, zaļu un modernu nākotnes pilsētu. 

Svinīgā dokumenta parakstīšana notiks plkst. 11.40 LU Akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1, 1. stāvā. 

Vienlaikus LU iepazīstinās ar tuvākajiem nākotnes projektiem. Papildus Akademiskajā centrā jau esošajām Dabas un Zinātņu mājām un būvniecības stadijā esošajai Rakstu mājai tuvākajos gados LU uzbūvēs Sporta, Studentu un viesu, Veselības un Tehnoloģiju mājas. Turpmākā LU Akadēmiskā centra attīstība paredzēta saskaņā ar pavasarī noslēgušos starptautisko metu konkursu, kur žūrijā tika pārstāvētas arī Rīgas domes iestādes, Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija. 

 

Dalīties