Ministru kabinets atbalstījis grozījumus noteikumos par Iekšējās drošības akadēmijas profesionālās bakalaura studiju programmas Latvijas Universitātē "Pirmstiesas izmeklēšana" studentu līgumsaistību pienākumu un nosacījumiem par mācību maksu atmaksu studiju pārtraukšanas gadījumos.

Tas plānots, lai novērstu nelietderīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un nodrošinātu jauno speciālistu darba izpildi. Iekšējās drošības akadēmijas profesionālā bakalaura studiju programmas "Pirmstiesas izmeklēšana" studentiem papildu studiju līgumam, kas tiek slēgts ar Latvijas Universitāti, būs jāslēdz līgums ar Valsts policiju par studiju finansēšanu un nodarbinātību izmeklēšanas iestādēs, kas paredz mācību līdzekļu atmaksas pienākumu noteiktos gadījumos.

Studentam būs jāatmaksā mācību maksa, ja studijas tiek pārtrauktas pēc paša vēlēšanās vai nesekmības dēļ, ja absolvents sešu mēnešu laikā neuzsāk darba tiesiskās attiecības ar izmeklēšanas iestādi vai izmeklēšanas iestādē nenostrādā piecus gadus. Paredzēti arī izņēmuma gadījumi.

No 2023. gada 1. septembra plānots sākt sešu jaunu un tiesībaizsardzības iestāžu vajadzībās balstītu studiju programmu īstenošanu. Studijas Iekšējās drošības akadēmijā tiek pilnībā finansētas no Iekšlietu ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

No 14. jūlija jaunieši ar iegūtu vidējo izglītību var pieteikties studijām profesionālā bakalaura studiju programmā "Pirmstiesas izmeklēšana" Latvijas Universitātē.


Par Iekšējās drošības akadēmiju

Iekšējās drošības akadēmijas dibināšanas līgumu 25.10.2022. parakstīja Iekšlietu ministrija, Latvijas Universitāte, Valsts policijas koledža un Rīgas Stradiņa universitāte. Tā dibināta ar mērķi uzlabot tiesībaizsardzības iestādēs nodarbināto izglītības kvalitāti, sagatavot augsta līmeņa speciālistus iekšlietu un citu tiesībaizsargājošo iestāžu vajadzībām, piesaistīt labāko pedagoģisko personālu kopīgu izglītības programmu īstenošanā, kā arī izveidot mācībām atbilstošu, mūsdienīgu infrastruktūru.

Iekšējās drošības akadēmijas dibināšanas līgums ietver apņemšanos izstrādāt un kopīgi īstenot sešas unikālas profesionālās studiju programmas. Plānots, ka Iekšējās drošības akadēmijā varēs apgūt īsā cikla profesionālo augstāko izglītību, bakalaura un maģistra līmeņa studijas.

 

Dalīties

Saistītais saturs

LU paraksta līgumu par ilgtermiņa konsorcija “Iekšējās drošības akadēmija” izveidi
25.10.2022.

LU paraksta līgumu par ilgtermiņa konsorcija “Iekšējās drošības akadēmija” izveidi