Balstoties uz Latvijas Republikas Saeimas 28. maija ārkārtas sēdes lēmumu, kas paredz likumā ,,Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām’’ veikt grozījumus par 29. maija (pirmdienas) iekļaušanu svinamo dienu sarakstā, šodiena ir oficiāla brīvdiena.

Tas tiek noteikts saistībā ar Latvijas nacionālās hokeja izlases panākumiem Pasaules čempionātā hokejā, izcīnot augstvērtīgo trešo vietu un bronzas medaļas!

Ņemot vērā likuma grozījumos atrunāto, LU personālam (vispārējam un akadēmiskajam) šodien ir brīvdiena, izņemot to personālu, kam jānodrošina iepriekš plānoto eksāmenu un noslēguma darbu aizstāvēšanas norise šajā dienā.

Cita būtiska informācija par darbu 29. maijā:

  • Studiju process (lekcijas un semināri) nenotiek;
  • LU ēkas strādās un būs pieejamas pēc ierastā darbadienu grafika (informāciju skatīt attiecīgajā mājaslapā);
  • LU bibliotēkas un lasītavas strādā pēc svētku dienu grafika (informāciju skatīt attiecīgajā mājaslapā); 
  • LU struktūrvienības, kas pieņem apmeklētājus (LU Botāniskais dārzs, LU Muzejs u.c.), strādās pēc brīvdienu grafika (informāciju skatīt attiecīgajā mājaslapā);
  • Ja 29. maijs tika noteikts kā noslēguma darbu iesniegšanas termiņš, tas tiek pārcelts uz nākamo darba dienu.

Latvijas Universitātes saime lepojas ar Latvijas hokeja valstsvienības panākumiem un aicina ikvienu kopā ar tautu atzīmēt šo vēsturisko sporta panākumu! Paredzēts, ka plkst. 13.00 hokeja izlase tiks sagaidīta pie Brīvības pieminekļa.

Dalīties