27. aprīlī LU Akadēmiskā centra Dabas mājā notika projekta LIFE FOR SPECIES fotoizstādes “Zaļie dārgumi” svinīgā atklāšana. Izstādē apkopotas 60 labākās fotokonkursa fotogrāfijas.

Fotokonkursā ikviens bija aicināts iesūtīt apdraudēto un aizsargājamo sugu fotogrāfijas sešās dažādās kategorijās: 

  • augi
  • sūnas, ķērpji, sēnes, aļģes;
  • bezmugurkaulnieki (piemēram, kukaiņi, zirnekļi, gliemji u.c.);
  • zivis, abinieki, rāpuļi;
  • putni un zīdītāji;
  • sugu aizsardzības un apsaimniekošanas pasākumi, sugas sniegtie ekoloģiskie pakalpojumi vai sugu mijiedarbība ar citiem dabas komponentiem. 

Līdz ar izstādes atklāšanu tika apbalvoti to fotogrāfiju autori, kas saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu. Papildu žūrijas balvām pirmajā izstādes mēnesī jebkurš tās apmeklētājs var nobalsot par trīs bildēm, izvēloties savus favorītus. Līdz 26. maijam izstāde apskatāma LU Akadēmiskā centra Dabas mājā, bet pēc tam tā vairāk nekā gadu apceļos visu Latviju.

“Vēlamies izteikt lielu pateicību ikvienam entuziastam, kas veltījis savu laiku dabas vērtību un sugu daudzveidības iemūžināšanai. Ceram, ka fotokonkurss bija vērtīgs mudinājums doties dabā un iepazīt Latvijā esošo sugu daudzveidību. Bijām ļoti iepriecināti un gandarīti par lielo interesi un atsaucību no gandrīz 80 fotokonkursa dalībnieku puses. Tāpat izsakām lielu pateicību žūrijai, kas veltīja savu laiku un pieredzi, lai izvērtētu vairāk nekā 400 iesūtītās fotogrāfijas. Žūriju pārstāvēja septiņu dažādu jomu eksperti: Ivars Druvietis, Jānis Ukass, Laura Taube, Kristīna Bondare, Ieva Mardega, Līga Strazdiņa un Madara Eihe.

Fotoizstādes vizuālo noformējumu izveidoja Kristīna Bondare.

Foto no pasākuma iespējams apskatīt šeit.

Projekta LIFE FOR SPECIES mērķi ir aktualizēt aizsargājamo un apdraudēto sugu sarakstu, balstoties uz zinātniski pamatotiem kritērijiem, sagatavojot priekšlikumus normatīvo aktu izmaiņām, uzlabot datu kvalitāti un pieejamību par sugām, kā arī palielināt sabiedrības un ieinteresēto pušu informētību un aktīvu rīcību sugu aizsardzībā Latvijā. Projektu realizē Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts sadarbībā ar projekta partneriem – Dabas aizsardzības pārvaldi, Daugavpils Universitāti un Latvijas Ornitoloģijas biedrību.

Dalīties

Saistītais saturs