Pasākums "Studenta kurpēs". Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Pasākums “Studenta kurpes” Latvijas Universitātē (LU) noslēdzies. Iespēju pavasarī iepazīt studiju ikdienu, “pielaikojot studenta kurpes,” izmantoja liels skaits vidusskolēnu – 1120 – no visas Latvijas. Šoreiz skolēniem atkal bija iespēja studijas izbaudīt klātienē, klausīties lekcijas auditorijās, vērot nodarbības laboratorijās un klātienē iepazīties ar studentiem un topošajiem studiju biedriem.  

Skolēnu interese – pārliecināties par savu vēlamo nākotnes studiju vietu – pasākumā “Studenta kurpēs” arvien pieaug, par to liecina ne tikai apmeklētāju skaita pieaugums, bet arī pozitīvās atsauksmes pēc pasākuma: “Augsta līmeņa Universitāte, zinoši pasniedzēji un atbildīgi studenti, tik daudzveidīgas un plašas studiju iespējas. Jau divus gadu piedalos "Studenta kurpēs" un varu droši teikt, ka ļoti vēlos studēt LU.”

Kopā ar studentu skolēns gan piedalījās lekcijās un semināros, gan laboratorijas darbos, iepazina mācībspēkus un studiju vidi, kā arī apmeklēja bibliotēku un uzzināja gan par interesējošo studiju programmu, gan par studiju un ārpusstudiju iespējām.

Pasākumā mentora pienākumus uzņēmās 360 LU studentu, pārstāvot 56 studiju programmas, daudzi studenti to veica atkārtoti, īpaši atsaucīgi bija tie, kas paši, būdami skolēni, mēģinājuši “iekāpt” studenta kurpēs vai piedalījušies citos LU organizētajos pasākumos skolēniem.

Visvairāk skolēnu bija Juridiskās fakultātes Tiesību zinātnes 3. kursa studentam Robertam Kokinam – viņš bija mentors 19 skolēniem, turklāt viņš ar fakultātes un Studentu pašpārvaldes palīdzību bija sarūpējis visiem skolēniem pārsteiguma dāvaniņas. Pēc pasākuma Roberts secina: “Lielākie ieguvumi gan man, gan katram studentam, kurš piedalījās, ir komunikācijas un laika plānošanas pilnveidošana, jaunu cilvēku iepazīšana un kontaktu veidošana, kā arī labi padarīta darba sajūta par sniegtu palīdzību skolēniem.”

Tiem studentiem, kuri pagaidām nepiedalījās “Studenta kurpēs”, Roberts iesaka pieteikties pasākumā, lai varētu gan sniegt skolēniem ieskatu Universitātē, attiecīgajā fakultātē un palīdzētu veikt nākotnes izvēli, gan lai varētu izkāpt nedaudz no studiju ikdienas, plānojot laiku pasākumam un komunicējot ar skolēniem. “Dalība pasākumā neprasa daudz, bet skolēniem var sniegt labu ieguvumu nākotnei.”

Bioloģijas fakultātes maģistrantūras studente Sabīne Rasa Vīra akcentē, ka lielākais gandarījums ir savus mentorējamos "studenta kurpēs" vēlāk redzēt kā darbīgus un aktīvus studentus: "Viena no manām skolniecēm šobrīd ir Bioloģijas fakultātes studentu pašpārvaldes vadītāja. Viņas "studenta kurpju" laiks bija attālināto studiju laiks, tādēļ neko daudz nevarēju no fakultātes parādīt, taču "paņēmu viņu līdzi" uz attālināto pašpārvaldes sēdi, un šobrīd tas piepildījies ar uzviju mūsu abu dzīvēs. Ceru, ka šī gada "studenta kurpju skolnieces" arī varēšu pēc dažiem gadiem redzēt laimīgas, aktīvas un savu sirdslietu studējošas." 

LU studiju ikdienas dzīves iepazīšanas pasākums “Studenta kurpēs” notika vienu nedēļu – no 24. līdz 28. aprīlim –, vislielākā skolēnu interese bija par ārstniecības, psiholoģijas, tiesību zinātnes, biznesa vadības, skolotāja, mākslas, komunikācijas zinātnes un datorzinātņu studijām.

Piekrītot “iekāpt studenta kurpēs”, skolēns vienu dienu pavadīja LU, dodoties līdzi studentam viņa ikdienas gaitās, gan arī sarunājoties un saņemot atbildes uz dažādiem interesējošiem jautājumiem: gan par iestāšanos Universitātē, gan studijām, gan par studentu sadzīves jautājumiem – kur paēst lekciju starplaikos, kā nokļūt fakultātē, kā dzīve rit dienesta viesnīcās, kā arī par brīvā laika pavadīšanas iespējām.

Esam gandarīti par skolēnu un studentu lielo interesi un pozitīvajām atsauksmēm.

Uz tikšanos LU!

Dalīties

Saistītais saturs

Aicinām vidusskolēnus “iekāpt studenta kurpēs”
18.04.2023.

Aicinām vidusskolēnus “iekāpt studenta kurpēs”