Atvērto durvju nedēļa LU FMOF 2023. © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Izzinošā, radošā un ieinteresējošā gaisotnē Latvijas Universitātē (LU) noritējusi Atvērto durvju nedēļa – laiks, kad iepazīties ar savas nākotnes studiju vietu, mācībspēkiem, vidi. Pasākums guvis interesentu atsaucību visās LU fakultātēs un filiālēs. Skolēnus un citus interesentus sveica fakultāšu dekāni, filiāļu un studiju programmu direktori, tam sekoja tikšanās ar fakultāšu un Studentu pašpārvalžu pārstāvjiem, lai vairāk uzzinātu par daudzveidīgajām studiju un brīvā laika pavadīšanas iespējām.

LU Humanitāro zinātņu fakultātē vislielākā interese bija par bakalaura studiju programmām "Anglistika, Eiropas valodu un biznesa studijas" un "Āzijas studijas". Skolēni uzzināja par studiju iespējām, tiekoties ar dekāni, studiju programmu direktoriem, mācībspēkiem, par ārpusstudiju dzīvi saruna bija ar fakultātes Studentu pašpārvaldes pārstāvjiem. Savas jaunapgūtās zināšanas par fakultāti jaunieši        pārbaudīja Kahoot viktorīnā. Kupls apmeklētāju pulks viesojās arī Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, īpašu interesi izrādot par psiholoģijas un mākslas studiju programmām. Interesenti izmantoja iespēju un apmeklēja studiju programmu kabinetus, kā arī ar prieku tur “iečekojās” un saņēma balviņas. Arī Sociālo zinātņu fakultātes pārstāvji ir gandarīti par ieinteresētajiem jauniešiem, kurus no fakultātes apmeklēšanas pat neatturēja tik ļoti gaidītā, siltā pavasara saule.

Plaša apmeklētāju “ģeogrāfija” bija LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātei,– ieradās viesi no Rīgas, Ogres, Ādažiem, Talsiem un Kuldīgas. Turklāt bija ne tikai vidusskolēni, kas interesējas par bakalaura studiju iespējām, bet arī potenciālie maģistrantūras studenti. Gan dekāna iedvesmas runa par TOP 10 svarīgākajām prasmēm veiksmīgas karjeras veidošanā, gan prezentācija par fakultāti kā vietu, kur iegūt labāko biznesa izglītību Latvijā, gan programmu direktoru “lifta runas” (2 min. par katru studiju programmu), gan ekskursija pa fakultāti un uz LU studentu Biznesa inkubatoru Studentu pašpārvaldes pārstāvju pavadībā noteikti nostiprināja interesi un pārliecību par nākotnes studiju vietu.

Arī LU Ķīmijas fakultātē un LU Bioloģijas fakultātē pulcējās liels interesentu skaits. Pasākuma pirmajā daļā jaunieši tika iepazīstināti ar fakultāti un studiju programmām, bibliotēkas iespējām, pieejamajiem informācijas resursiem, stipendijām un karjeras iespējām. Savukārt otrajā daļā notika praktiska darbošanās laboratorijās. LU Medicīnas fakultātes pārstāvji ar gandarījumu atzīmēja, ka tik kupls apmeklētāju skaits bijis pirms Covid-19 laika un ka ir prieks atgriezties pie šādas intereses klātienē. Skolēniem bija daudz konkrētu un praktisku jautājumu gan par studijām, gan ārsta un farmaceita darbu, viesi labprāt piedalījušies nodarbībās anatomijā un izmēģinājuši, kā pagatavot dažādu formu zāles. 

LU Juridiskā fakultāte vēra durvis interesentiem, iepazīstinot ar bakalaura studiju programmu "Tiesību zinātne" un profesionālā bakalaura studiju programmu "Pirmstiesas izmeklēšana". Kuplais apmeklētāju pulks gāja ekskursijā pa fakultāti, LU galveno ēku, bibliotēku un noslēgumā apmeklētāji baudīja plašo skatu uz Rīgu no ēkas jumta platformas. Arī LU Vēstures un filozofijas fakultāti un LU Teoloģijas fakultāti apmeklēja ieinteresēti jaunieši, kuriem tika sniegta informācija par studiju programmām un iespējām fakultātē.

Savukārt Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes pārstāvji savus apmeklētājus raksturo, kā īpaši kvalitatīvus – 95% skolēnu bija no ģimnāzijām, tālākie viesi – no Daugavpils un Grobiņas. Pēc padziļinātas iepazīšanās ar studiju programmām visi pulcējās “fizmatu” kafijas pauzē, lai kopīgi ar studentiem, spēlējot galda spēles un cienājoties pie našķu galda, risinātu sarunas par "īsto un patieso" dzīvi “fizmatos”. Arī LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes apmeklētāji bija ļoti motivēti un mērķtiecīgi, jo nopietni interesējās par studijām "ģeogrāfos”. Un, lai gan studiju vietu izziņas pārgājiens pa fakultāti ieilga trīs stundu garumā, noslēgumā ģeologu dāvātie fosīlijas "zivju zobi" deva jaunu sparu, un varbūt kādam būs kā sava veida talismans ceļā uz studijām.

Arī LU reģionālajās filiālēs – Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā – pulcējās interesenti, lai uzzinātu par studiju iespējām filiālē par apgūstamajām studiju programmām, risinot arī jautājumus, kā studijas labāk apvienot ar darbu. Īpaši kupls apmeklētāju pulks bija Jēkabpils filiālē, jo vidusskolēni no novadu skolām ieradās arī, lai satiktu LU vēstnesi, kas prezentēja studiju iespējas visā Universitātē.

Atvērto durvju nedēļa noslēgusies, bet LU durvis netiek aizvērtas,– jau šonedēļ  LU studentu kurpēs “iekāps” vairāki simti skolēnu, piedaloties lielu atsaucību guvušajā LU ikgadējā akcijā “Studenta kurpēs”, bet 9. maijā palīdzēsim vidusskolēniem sagatavoties centralizētajiem eksāmeniem pasākumā “Padomi eksāmeniem”. Uz tikšanos LU!

 

Dalīties

Saistītais saturs

Aicinām vidusskolēnus “iekāpt studenta kurpēs”
18.04.2023.

Aicinām vidusskolēnus “iekāpt studenta kurpēs”

Padomi eksāmeniem – esi gatavs vidusskolas absolvēšanai!
14.04.2023.

Padomi eksāmeniem – esi gatavs vidusskolas absolvēšanai!