ESF projekta “Augstākajā izglītībā studējošo kompetenču novērtējums un to attīstības dinamika studiju periodā” (8.3.6.2/17/I/001, Nr. ESS2022/442) ietvaros 2023. gada 19. aprīlī plkst. 10.00 notiks izglītības ekspertu diskusija “Kas jāprot labam skolotājam?”.

Viens no LU PPMF īstenotā projekta “Augstākajā izglītībā studējošo kompetenču novērtējums un to attīstības dinamika studiju periodā” (8.3.6.2/17/I/001, Nr. ESS2022/442) uzdevumiem ir izstrādāt priekšlikumus profesijas standarta “Skolotājs” aktualizācijai.

Šī projekta rezultāta sasniegšanai 2023. gada 19. aprīlī plkst. 10.00 tiek organizēta ekspertu diskusija “Kas jāprot labam skolotājam?”, kurā piedalīsies UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre  Baiba Moļņika,  LR Saeimas deputāts (AS) Česlavs Batņa, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns, LU profesore, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne Linda Daniela, Rīgas Teikas vidusskolas direktore Guna Pudule, privātās vidusskolas “Patnis” angļu valodas skolotāja un mentoringa un karjeras ievirzes koordinatore Santa Iesmiņa, kā arī King's College Latvia mūzikas skolotāja, Latvijas vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāju asociācijas vadītāja, Eiropas Mūzikas skolotāju asociācijas koordinatore Latvijā un Neatkarīgās izglītības biedrības valdes locekle Rūta Kanteruka.

Diskusijā eksperti spriedīs par skolotāja profesionālajai autonomijai nepieciešamajām un aktuālajām prasmēm šodien un prognozēs izaicinājumus skolotāja profesijai nākotnē. Diskusija notiks zoom platformā un tiks straumēta Facebook platformā, to vadīs LU prof. Zanda Rubene.

Reģistrēties diskusijai var šajā saitē: https://zoom.us/meeting/register/tJIsc-6rrzwqGtfU6N-t-GjW9xG96CAN_5_M, kur Jums būs jānorāda vārds, uzvārds un e-pasts. Pēc reģistrēšanās, saņemsiet e-pastu ar saiti, lai pievienotos diskusijai.

Jautājumu gadījumā rakstīt zinātniskajai asistentei Zintai Zālītei-Supei uz e-pastu: zinta.zalite-supe@lu.lv

Pētījumu ar Izglītības un zinātnes ministriju noslēgtā līguma ietvaros veic Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Pedagoģijas zinātniskais institūts, tajā iesaistīti vadošie pētnieki, pētnieki, eksperti un zinātniskie asistenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Helsinku Universitātes (Somija).  Pētījuma vadītāja - prof. Zanda Rubene. Pētījums noslēgsies 2023. gada oktobrī.

Pētījuma „Augstākajā izglītībā studējošo kompetenču novērtējums un to attīstības dinamika studiju periodā” 2. kārta īstenota ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā Nr. 8.3.6.2/17/I/001 „Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveide un īstenošana”.  

     

Dalīties