Vēl līdz 31. martam skolēniem ir iespēja pieteikties Ēnu dienai Latvijas Universitātē (LU), izvēloties kādu no piedāvātajām zinātnieku, mācībspēku un darbinieku ēnu “vakancēm”. Pati Ēnu diena šogad notiks 5. aprīlī, tātad – jau pavisam drīz!

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta organizācijas “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Gan ēnu devēju, gan ēnotāju pieteikšanās rit pilnā sparā, daļa ēnotāju jau saņēmuši apstiprinājumus un zina, kādus speciālistus dosies ēnot. Taču tiem, kas vēl nav izlēmuši, līdz 31. martam ir iespēja pieteikšanās 3. kārtā atrast sev interesējošu profesiju un iesaistīties Ēnu dienas norisēs.

Pieteikšanās ēnošanai notiek portālā enudiena.lv, kur vienkopus atrodamas visas uzņēmumu un iestāžu piedāvātās vakances. Latvijas Universitātē vēl var pieteikties ēnot karjeras speciālistu, zinātnisko asistentu – matemātiķi, pārtikas ķīmiķi, vēsturnieku, sociālo tīklu redaktoru, fotogrāfu, bibliotēkas informācijas speciālistu, lektoru Ķīmijas fakultātē, Sporta centra direktoru, sabiedrisko attiecību speciālistu, Matemātikas nodaļas sekretāru, fiziķi un pat Ķīmijas fakultātes dekānu.

Skolēniem, kuri būs pieteikušies 3. kārtas laikā, atbildes par iespēju “ēnot” savu izvēlēto speciālistu tiks sniegtas līdz 30. martam. Savukārt tie, kas kādu iemeslu dēļ būs saņēmuši atteikumu, 31. martā kļūs par “nejaušajiem ēnotājiem” un varēs pretendēt uz vēl brīvajām “vakancēm”.

LU aicina neatlikt pieteikšanos uz pēdējo dienu un arī tad, ja pirmajās kārtās saņemts atteikums, pārskatīt pieejamās vakances un pieteikties, jo šī ir unikāla iespēja redzēt Universitātes ikdienas dzīvi “no iekšpuses”.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Tiekamies Ēnu dienā Latvijas Universitātē!

Dalīties