Ārlietu ministrs pasniedz 10. Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā. Foto: Alvis Dadzis, Ārlietu ministrija.

Vakar, 14. martā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pasniedza Ārlietu ministrijas (ĀM) un Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Politikas zinātnes nodaļas 10. ikgadējo Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā. Balvu šogad saņēma LU SZF Politikas zinātnes maģistrantūras programmas 1. kursa studente Eva Ķeruže par izcili izstrādātu bakalaura darbu "Transnacionālo teroristisko organizāciju izmantotā vardarbība Kašmīras konfliktā – iemesli un ietekme".

SZF Berlina auditorijā vakar norisinājās ārlietu ministra vieslekcija "Latvijas ārpolitikas aktualitātes". Lekcijā tika akcentēts, ka no vienas puses, starptautiskā vide kļuvusi ļoti grūti prognozējama, tā ir nestabila un met jaunus un pieaugoši sarežģītus izaicinājumus. Taču, no otras puses, Latvija ir spējusi parādīt prasmīgi vadītu, veiksmīgu ārpolitisko darbību, kas vērsta uz atbalsta palielinājumu Ukrainai, NATO un ES pozīciju stiprināšanu un Baltijas valstu līderības Eiropā veicināšanu. Vieslekcija sniedza iespēju politikas zinātnes studentiem ārlietu ministra E. Rinkēviča vadībā diskutēt par aktuāliem Latvijas ārpolitikas jautājumiem.

ĀM un LU SZF Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo Inovāciju balvu pasniedz par inovatīviem pētījumiem ārpolitikas jomā. Šī balva tika iedibināta pirms 10 gadiem, lai cildinātu gudrus, inovatīvus studentus, kā arī mudinātu pārējos būt radošiem un inovatīviem. Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU SZF Politikas zinātnes nodaļas students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

Dalīties

Saistītais saturs