Latvijas Universitātes (LU) Reģionālais centrs un filiāles aicina uz Reģionālo konferenci “Ilgtspējīgu vērtību radīšana un sabiedrības labbūtība Latvijas reģionos”. Konference jau vairākus gadus ir ieguvusi interesi un atsaucību Latvijas reģionos dažādu jomu speciālistu vidū, jo tajā aplūkojamās tēmas ir aktuālas, rada iespēju dažādus jautājumus skatīt reģionālā un vietējās kopienas kontekstā, iepazīties ar atšķirīgu un kopēju problēmu risināšanu. Reģionālā konference notiks 14. martā ZOOM platformā.

Konferences plenārsēdi atklās LU rektors Indriķis Muižnieks, ieskicējot LU attīstību un kompetenci augstākās izglītības telpā. Plenārsēdē šogad tiks aktualizētas vairākas nozīmīgas tēmas: par Latvijas lauku teritoriju ilgtermiņa attīstības izaicinājumiem un stratēģiskajām izvēlēm referēs LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš, par politisko konkurenci un teritoriju attīstību runās Jānis Ikstens, LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, savukārt izglītības tēmas skatīs LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne Linda Daniela, aktualizējot par tehnoloģijām pedagoģijā, un Gunta Kraģe, LU Reģionālā centra direktore, dalīsies pētījumā “Meiteņu sasniegumu veicināšana STEM mācību priekšmetos nacionālā līmenī: fizika un matemātika. Pētījuma rezultāti un atbalsta programma”.

Konferences trīs sekcijās tiks prezentētas aktuālas tēmas par profesionālo un personīgo dzīves balansu kā 21. gs. izaicinājumu, par pētījumiem sociālajā darbā un efektīvas pārvaldības, kā arī drošas vides jautājumiem ar sociāli aktīvas sabiedrības līdzdalību.

Konferences darbā piedalīsies eksperti izglītībā, sociālā darbā, pašvaldību vadītāji, izglītības iestāžu vadītāji kā Zanda Rubene, Ieva Margeviča-Grinberga, Aiga Romāne-Meiere, Ieva Bite, Mārtiņš Moors, Anda Ķīvīte-Urtāne, Sergejs Maksimovs, Elita Lavrinoviča un citi.

Sekcijā “Profesionālās un personīgās dzīves balanss kā 21. gadsimta izaicinājums” LU profesore Zanda Rubene atklās, kā skolotājam plānot savu laiku digitālajā ikdienā un vai skolotāja darbā ir iespējams digitālais minimālisms. Profesionāls integrālais koučs, personības attīstības prasmju trenere Joanna Kristīne Golubeva vērsīs uzmanību kā stresa, intensīva darba un slodzes apstākļos apzināties un izmantot personības slēptos resursus u c.

Konferences sekcijā “Aktualitātes sociālajā darbā kā sabiedrības saskarsmes, veselības un izglītības virzītājspēks un labbūtība Latvijas reģionos” tiks skatīti dažādi aspekti, kas saistīti ar labbūtību reģionos – gan sociālā darba, aprūpes, izglītības, saskarsmes u. c. jomās.

Piemēram, RD Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks un RSU lektors Mārtiņš Moors prezentēs aktualitātes soiālajā darbā Latvijā un Rīgā, vēršot uzmanību uz vairākiem svarīgiem pašvaldību sociālās jomas aspektiem. Sociālo mācīšanos sabiedrības labbūtībai Latvijas reģionos aktualizēs LU asociētā profesore Ieva Margēviča-Grinberga. Par klīniskā un veselības psihologa darbu veselības aprūpē referēs Gunta Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja. Krustpils pamatskolas direktores vietniece Marika Boķe apskatīs tēmu par labbūtības veidošanu skolās kā pamatu izglītības kvalitātei. Savukārt par senioru dzīves uzlabošanu ilgstošās sociālās aprūpes institūcijā runās Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes sociālā darbiniece Anda Vīksna u. c.

Dažādi mūsdienu izaicinājumi reģionu pārvaldībā, izglītībā un sabiedrības līdzdalībā tiks skatīti sekcijā “Efektīva pārvaldība, droša vide un sociāli aktīvas sabiedrības līdzdalība”. Tās darbā iesaistīsies Balvu novadu pašvaldības vadītājs Sergejs Maksimovs, daloties ar izaicinājumiem un iespējām kādi ir Latgales reģionā, savukārt par ekosistēmas darbības stratēģijas efektivitāti referēs Kristīne Niedre-Lathere, Liepājas valstpilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja. Viduskurzemes pamatskolas – attīstības centra direktore Ināra Oļena dalīsies ar metodikas jaunākajām pieejām darbā ar bērniem, kuriem ir autisms. Bauskas Valsts ģimnāzijas skolotājs Kaspars Kalējs, runājot par izglītības aktualitātēm, skatīs arī jauniešu iesaisti vietējā kopienā, kas attīsta caurviju prasmes pilsoniskajā līdzatbildībā u. c.

Iepazīstieties ar konferences programmu!

ZOOM saite pieejama šeit dienu pirms konferences

Pievienojies LU Reģionālajai konferencei!

Dalīties