Reģionālajā izglītības izstādē. Foto no personīgā arhīva.

Latvijas Universitātes (LU) vēstnešiem februāra vidus bija aktīvs izglītības izstāžu laiks, apmeklētas trīs lielas izglītības izstādes – Balvos, Rēzeknē un Liepājā – un gūts apliecinājums – jaunieši Latvijas reģionos nopietni gatavojas studijām un vēlas rast atbildes uz visdažādākajiem ar nākotnes izaicinājumiem saistītiem jautājumiem.

Izstādes bija plaši apmeklētas, kopskaitā tie bija vairāk nekā 2300 jaunieši, visvairāk jauniešu pulcējās Liepājā – 1500. Priecēja, ka skolēni vēlējās uzzināt par konkrētām studiju programmām un pat par studiju grafiku, interesējās par zinātņu nozarēm, par iespējām, ko sniegs studijas, daudz jautājumu bija par izmaiņām uzņemšanas nosacījumos, skolēni interesējās, vai ir iestājeksāmeni, vai grūti iestāties kādās konkrētās programmās, arī par ārpusstudiju iespējām – studentu pašpārvaldēs, kultūrā un sportā u. c.

Vēstneši iepazīstināja ar studiju iespējām, kādas jau tagad tiek nodrošinātas LU Akadēmiskā centra ēkās – Dabas  mājā un Zinātņu mājā – , kā arī par plāniem, kas saistās ar Rakstu mājas atklāšanu. Sarunu laikā LU vēstneši pastāstīja arī par savu studiju pieredzi, tādējādi iedrošinot jauniešus studēt, un cerams, ka sarunas ar LU vēstnešiem iedrošināja arī tos Rēzeknes skolēnus, kuriem studijas Rīgā liekas par tālu no mājām.

Lielā jauniešu interese un daudzie jautājumi apliecināja, ka reģionu jauniešiem ir būtiska savas karjeras attīstība, un studiju pareiza izvēle ir kā drošs solis īstajā virzienā.

Dodoties vizītēs uz dažādām Latvijas pilsētām izveidojas arī jaunas draudzības ne tikai ar skolu pārstāvjiem, bet arī citiem reģionālo izstāžu dalībniekiem, jo visus vieno viens mērķis, dot skolēniem motivāciju un priekšstatu, ka augstākā izglītība ir vērtība.

Dalīties

Saistītais saturs