Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes akadēmiskā un administratīvā personāla pārstāvji (īpaši studiju virzienu vadītāji un programmu direktori) aicināti pieteikties neformālās izglītības programmas „Studējošo caurviju kompetenču novērtēšanas instrumenta izmantošana studiju rezultātu formulēšanā un novērtēšanā” apguvei. Nodarbības vienā grupā plānotas divas tiešsaistes tikšanās reizēs (2023. gada 17. martā un 28. aprīlī plkst. 14.00–17.45 Zoom platformā).

Programma izstrādāta un mācības tiks īstenotas ESF projekta Nr. 8.3.6.2. „Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveide un īstenošana” (projekta līguma numurs: 8.3.6.2/17/I/001 (Nr. ESS2022/442)) LU pētījuma „Augstākajā izglītībā studējošo kompetenču novērtējums un to attīstības dinamika studiju periodā” 2. kārtas ietvaros. Pētījuma projekta rezultātus plānots izmantot gan augstskolās (institucionālā līmenī), novērtējot studentu caurviju kompetenču attīstību, gan  studiju virzienu un programmu akreditācijā, kā arī augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanā nacionālā līmenī. 

Programmas dalībniekiem būs pieejamas tiešsaistes lekcijas, kā arī e-studiju materiāli un dalībnieku uzdevums būs iesaistīties caurviju kompetenču novērtēšanas instrumenta izmantošanā savā augstskolā. Kopumā mācībās un pētījumā aicinātas iesaistīties 22 augstākās izglītības iestādes. Kursu noslēgumā katrs dalībnieks, izpildot kursa prasības, saņems apliecību. 

Pieteikuma anketa: Studējošo caurviju kompetenču novērtēšanas instrumenta izmantošana studiju rezultātu formulēšanā un novērtēšanā/ 16 stundas (lu.lv)

Papildu jautājumu gadījumā par programmu un mācībām sazināties ar programmas direktori Sanitu Baranovu (sanita.baranova@lu.lv).

Pētījuma „Augstākajā izglītībā studējošo kompetenču novērtējums un to attīstības dinamika studiju periodā” 2. kārta īstenota ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā Nr. 8.3.6.2/17/I/001 „Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveide un īstenošana”.

 

Dalīties

Saistītais saturs