Radio NABA raidījums "Tu saki?"

Šonedēļ Radio NABA ēterā pirmo reizi izskanēs jauns raidījums par studijām, zināšanām un pieredzi augstskolā – “Tu saki?”. Pirmais raidījums būs klausāms trešdien, 22. februārī, plkst.16.00, bet pēcāk – Radio NABA raidierakstu krātuvē (podkāstos). Paralēli radio raidījumam būs skatāma arī video tiešraide Latvijas Universitātes (LU) kontā sociālajā tīklā Facebook.

“Tu saki?” varēs dzirdēt esošos un bijušos studentus, pieredzējušus zinātniekus un zinātnes jaunos censoņus, pirmskursniekus un doktorantus, darba devējus un nākotnes darba ņēmējus, kuri asprātīgās un brīžiem arī nenopietnās sarunās atklās, kā ir vai bija būt studentam, kā realitāte augstskolā saskan ar jaunības maksimālisma sapņiem un galu galā – kas notiek, kad pēc studijām nonāc “lielajā dzīvē” jeb darba tirgū.

Raidījuma vadmotīvs vēsta: “Tu saki, ka studentu gadi ir labākais laiks cilvēka dzīvē? Es saku, ka studiju laikā iegūtie draugi paliek uz mūžu. Zināšanas un pieredze arī. Raidījumā “Tu saki? “ par studentu dzīvi, par pirmajiem soļiem zinātnē, par priekiem un bēdām augstskolā, par cerībām un realitāti un arī par neko.”

Raidījuma viesiem sarunas raisīt palīdzēs jau zināmas Radio NABA ētera personības – Artis Ozoliņš un Rihards Blese. Viņi viesiem liks arī “pasvīst” ar negaidītiem “ātrajiem jautājumiem”, nelielām “provokācijām” par sarunas tēmām un maksimāli brīvu atmosfēru radio studijā.

Pirmajā raidījumā “Tu saki?” studijā viesosies divi studenti. Viesturs Romka,– LU Sociālo zinātņu fakultātes 1. kursa politikas zinātnes students, un Līga Stirna – portāla “Delfi” žurnāliste, kuras studiju gaitas arī bijušas LU SZF, tiesa – pagājušā gadsimta 90. gados, kad žurnālistiku bija jāstudē “filologos”.

Vai viegli būt studentam šodien un cik viegli vai grūti bija studentiem “toreiz”? Kā milzīgajā šodienas iespēju klāstā jaunietim atrast to savu īsto mērķi dzīvē un izvēlēties studiju virzienu? Kāda nozīme ir augstākajai izglītībai un vai augstākās izglītības vērtība gadu desmitu laikā ir mainījusies? Viesturs un Līga skatīsies uz dažādām studiju gadu norisēm katrs ar “sava laika” acīm, mēģinot rast atbildi uz mūžīgo jautājumu – kad tad īsti zāle ir zaļāka – toreiz vai tagad?

“Tu saki” būs klausām ēterā vienu reizi mēnesī, ar atkārtojumiem, kā arī raidierakstos un video formātā Facebook. Par nākamo raidījumu visiem un tēmām informācija sekos.

Klausies Radio NABA un pagriez pasauli!

Dalīties

Saistītais saturs

Dziesmusvētku tīklos – jauns raidījums LU Radio NABA programmā
15.05.2023.

Dziesmusvētku tīklos – jauns raidījums LU Radio NABA programmā

Latvijas PSR sākotnes mīts. Radio NABA saruna ar LU pētnieci, dr. hist. Dainu Bleieri
17.02.2023.

Latvijas PSR sākotnes mīts. Radio NABA saruna ar LU pētnieci, dr. hist. Dainu Bleieri