No kreisās: LU Bibliotēkas bibliotekāre Linda Valle, izstādes autore Sarmīte Strautiņa, LU Bibliotēkas direktore Mārīte Saviča, LU Bibliotēkas galvenā bibliotekāre Ilona Vēliņa-Švilpe, izstādes kuratore, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes lektore Ērika Lanka

1. februāra pēcpusdienā Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēkā – Akadēmiskā centra Zinātņu mājā pulcējās kupls skatītāju loks, lai kopīgi piedalītos Sarmītes Strautiņas akvareļu izstādes “Pieturas apmulsušam un nogurušam prātam” atklāšanas svētkos.

Izstādes atklāšanā pulcējās autores Sarmītes Strautiņas bijušie kursabiedri, kolēģi, draugi un ģimenes locekļi. Svētkus atklāja LU Bibliotēkas direktore Mārīte Saviča, uzsverot, ka bibliotēka ir ne tikai zināšanu un informācijas ieguves vieta, bet arī kultūrtelpa mākslas izstādēm un pasākumiem. LU Bibliotēkas direktore akcentēja izstādē redzamo akvareļu filigrānumu un niansētību, kur katra detaļa ir rūpīgi izstrādāta.

Raksturojot savus darbus, izstādes autore Sarmīte Strautiņa norādīja, ka akvareļos atspoguļotas Latvijas dabas ainavas un ziedi. Daba ir vide, no kuras māksliniece smeļas iedvesmu un radošās idejas. Tāpēc izstādes nosaukums ir “Pieturas apmulsušam un nogurušam prātam”, jo daba ir tā pieturas vieta, kurā gūt atelpu no dzīves mutuļojošā skrējiena.

Savukārt izstādes kuratore, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes lektore Ērika Lanka līdzdalīja izstādes veidošanas ceļu, kas aizsākās jau pirms vairākiem gadiem, kad radās ideja par darbu eksponēšanu plašākam skatītāju lokam.

Izstāde skatāma līdz 26. februārim LU Bibliotēkā Zinātņu mājā (Jelgavas iela 3) darba dienās 7.30-20.00 un sestdienās 7.30-18.00.

Dalīties

Saistītais saturs